«

»

aug 04

Reisplanner Duitsland

routeplanner Duitsland - Deutsche Bahn

routeplanner Duitsland - Deutsche Bahn

Met de auto naar Duitsland is simpel tegenwoordig,  je zet de TomTom of andere navigatie aan en je rijdt weg. Als het om een treinreis naar Duitsland gaat, is het soms nog een ouderwets gepuzzel. Belangrijk dus om vooraf bij een treinreis naar Duitsland alle informatie goed op een rijtje te hebben om niet voor onndoge vertragingen te komen staan. Bij zes grensovergangen rijden vanuit Nederland treinen naar Duitsland.

De snelle en comfortabele ICE treinen passeren de grens bij Arnhem, intercity´s passeren de grens bij Hengelo. De overige treinen naar Duitsland betreffen regionale binnenlandse treinen. In Duitsland worden de meeste treinen uitgevoerd door de Deutsche Bahn (DB), ofwel de’NS’ van Duitsland. In tegenstelling tot Nederland, waar NS alle treinen beheerd, zijn er in Duitsland ook meerdere kleinere regionale spoorwegmaatschappijen naast de grote Deutsche bahn. Lees snel verder voor alle informatie voor treinreizen naar Duitsland, treintickets en vertrektijden vanaf de stations.

Treintickets
Online zijn via NS enkel treintickets voor de ICE en intercity´s te bestellen. Treintickets voor de regionale treinen worden niet verkocht via de website van NS, en zullen bij aankomst in Duitsland aangeschaft moeten worden, of bij een van de grensstations te Enschede, Venlo en Heerlen. Deze grensstations hebben kaartautomaten van de Duitse spoorwegen en de  regionale spoorlijnen. Eenmaal in Duitsland kun je net zo makkelijk aan het loket bij het overstappen of bij aankomst op een duits station een kaartje kopen, online kan natuurlijk ook (www.bahn.de). De duitse spoorwegensite bahn.de is een aanrader voor het plannen van uw reis of route overal in Duitsland. Zet de reisplanner wel even op de Nederlandse taal door rechtsbovenin de nederlandse taal aan te klikken.

Treinen naar Duitsland

Een handig overzicht van treinreiziger.nl van alle treinreizen naar Duitsland, die niet mag ontbreken bij het plannen van een route in of een reis naar Duitsland:

  • ICE Amsterdam – Frankfurt / Basel. De duitse hogesnelheidstrein rijdt ook naar Nederland. Meerdere keren per dag snelt de luxe trein van Amsterdam naar Frankfurt, en één keer per dag door naar het Zwitserse Basel. Voor München / Wenen: overstappen te Frankfurt Flughafen.
  • InterCity Schiphol – Berlijn. Eens in de twee uur rijdt er een intercity vanaf Schiphol door naar Duitsland, meestal naar Berlijn. De trein naar Berlijn stopt o.a. ook in Bad Bentheim, Osnabruck en Hannover.Voor Hamburg: overstappen in Osnabruck.
  • Regionale trein Groningen – Leer. Een aantal keer per dag rijdt er een trein Groningen – Leer. In Leer kan er overgestapt worden naar Hamburg,
  • Regionale trein Enschede – Münster / Dortmund. Vanaf Enschede rijdt er ieder half uur een regionale trein richting Gronau. Vanuit Gronau rijden de treinen door naar Münster en Dortmund.
  • Regionale trein Venlo – Hamm. De Duitse spoorwegen (DB) rijdt vanaf Venlo met een regionale trein naar Mönchengladbach, Düsseldorf en Hamm. Voor Keulen overstappen in Mönchengladbach. De trein rijdt overdag ieder uur.
  • Regionale trein Heerlen – Aaken. De treinen van de Deutsche Bahn rijden vanaf Heerlen vrijwel ieder uur naar Aaken. Na Aken rijdt de trein door naar Stolberg-Altstadt en Eschweiler-Weisweiler.
  • Nachttreinen naar Duitsland. Dagelijks rijdt er een nachttrein vanuit Amsterdam naar Dresden (doorgaand naar Praag). Deze trein stopt ook in Berlijn. Verder rijdt er een deel van het jaar dagelijks een nachttrein naar München via Stuttgart. De nachttreinen naar Kopenhagen, Wenen,Milaan en Zürich stoppen ook op Duitse stations.


Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>