«

»

feb 21

Europeanen kiezen massaal voor strandvakanties

	 Europeanen kiezen massaal voor strandvakanties

Europeanen kiezen massaal voor strandvakanties

Het weer van afgelopen zomer was voor vele vakantievierders in thuisland een grote teleurstelling, Dat Nederland geen mooie zomer was gegund, konden beauty-resorts merken aan de toename van het bezoek aan de zonnebank. Ook Nederlanders brengen hun zomer liever in een bruine teint door.

Dit jaar hebben de meeste Nederlanders daarom besloten om hun vakantie richting de Europese zekerheden te boeken. Zonnebrand, bril en zwemspullen gaan garant in de koffer, want badplaatsen als Albufeira, de Turkse Riviera, Gran Canaria, die in 2011 als meest bezochte vakantiebestemmingen in een onderzoek naar boven kwamen, kunnen ook dit jaar een stroom van toeristen verwachten.Niet alleen de Nederlanders, maar ook alle Europeanen bekijken hun zomervakantie liever aan de zonnige kant. Er is onderzoek gedaan naar het vakantiegedrag van Europese landen. In het algemeen is gebleken dat Europeanen een top 5 van vakantielanden hebben. Hiertoe behoren Spanje, Italië, Frankrijk, Turkije, maar ook Nederland.

Het reisgedrag is afhankelijk van de omstandigheden en het volk van een land. De Franse bevolking brengt bijvoorbeeld zijn vakantie liever in eigen land door, evenals de Turkse bevolking die weliswaar Nederland het meest als een vakantieland beziet. Dit zou ook goed kunnen vanwege familie & vrienden die in Nederland wonen en dat een bezoek gunstig is tijdens de vakantiedagen

De komst van regen is in Nederland meer zekerheid dan een straaltje zon, maar toch scoort ons land hoog in de rang. Blijkbaar vinden Europeanen het Rockanje strand, Renesse, het strand van rustgevende duinen en zandheuvels toch een vakantie waard. Uiteraard spelen de modernisatie,vele faciliteiten en voorzieningen een grote rol in dit gehele plaatje.

Ook taal speelt een rol in de keuze van een vakantieland. Zo verblijven Spanjaarden en Portugezen sneller in een land waar dezelfde taal gesproken wordt. Naast de top 5 vakantielanden is Thailand het meest bezochte land buiten Europa.

Het land heeft een tropisch klimaat, prachtige stranden en natuur. De Boedhistische cultuur wordt verweven door het bezoek aan tempels en ook de eetcultuur van Thailand is ongekend en uniek met vele specerijen en typische kruiden. Daarnaast zijn er genoeg plekken waar je de shoppingbag ongenuanceerd kan opengooien voor alle aankopen die je doet. In Thailand kan zonnebaden aan het strand altijd. Of je kan het leven onderwater bewonderen door je voor een duikexcursie op te geven. Geen wonder dat Europeanen dit land als één van de favoriete beziet.

Zo zien we maar weer dat wij mensen ongeacht ras of cultuur, altijd de warmte blijven opzoeken, want warmte staat voor gezelligheid!

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>