«

»

feb 17

Excursies krijgen volle aandacht op vakantie

Excursies krijgen volle aandacht op vakantie

Excursies krijgen volle aandacht op vakantie

Een vakantie vieren is leuk met het zonnetje in ons bol, alleen missen we op deze manier de oorsprong van een land. Steeds veel meer mensen hebben behoefte aan een actieve en leerzame vakantie. Excursies geven reizigers de kans om in aanraking te komen met de diepe gronden en rijke historische schatten van een land. Dit soort vakanties staan steeds vaker op de reisplanner van mensen.

Het wordt toch als interessant beschouwd om de kunst & cultuur van een volk te leren kennen. Door die ervaring ga je anders tegen dingen kijken en probeer je een beeld te schetsen hoe bepaalde volken met vroegere gebeurtenissen zijn omgegaan. Er zijn zoveel dingen te doen zoals het bezoeken van musea, ruïnes, ambachtsplaatsen, herenhuizen. Ook zijn er veel kuuroorden met heetwaterbronnen en zout en zwavelbaden in de buurt van hoog gebergte te vinden. Het is leuk om bijvoorbeeld te weten hoe ingenieuze uitvindingen uit de geschiedenis zoals de fiets, het vliegtuig, de auto enzovoort zijn uitgevonden. In het Deutsches Technikmuseum in Berlijn kun je alle verhalen, ideeën, ontwikkelingen achter dit proces bekijken.

Bezienswaardigheden zijn op verschillende manieren te bereiken. Reisorganisaties geven de keuze uit wandelroutes, fietsroutes, busreizen en boottochten, Bij unieke gelegenheden wordt je op andere manieren naar je eindbestemming gebracht. Sjokkend met een kameel door de woestijnen van Dubai of wiegelend op het stoelzitje van een olifant door de regenwouden van India. Om de historie te beleven is een bezoek aan musea de beste manier om kennis te vergaren over de kunst en cultuur van het land. In Athene heb je het Akropolis museum, in Londen het Britisch museum.. Museums vindt je eigenlijk overal!

Excursies draaien vooral om inlevingsvermogen en inspiratie, maar ook vermaak. theater, sportieve activiteiten zoals Duikreizen, vissen of stadsspellen zijn vooral leuk voor de mensen die niet heel diepzinnig zijn aangelegd. Een goede excursie wordt niet alleen binnenshuis door vakantieexperts gegeven, maar ook buiten, in de vrije natuur! Loop langs de Niagara watervallen in Canada of beklim de Mount Everest in Amerika. Als je veel van rondreizen houdt kun je niet ontkennen dat deze aardbol met wonderlijke elementen gevuld is, waar zowel natuur als mens een rol in speelt.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>