«

»

feb 19

Hoe kan je vliegangst overwinnen?

Vliegangst

Vliegangst

Voordat we in het vliegtuig instappen voor ons geboekte vakantiebestemming, slikken we hem toch nog even. Het is altijd spannend om te vliegen, maar is vliegangst terecht?In het verleden zijn er gebeurtenissen geweest waar sprake was van foute reparaties aan het vliegtuig of een de tegenstribbelende terreurpassagier waar mensen terecht bang voor mogen zijn. Vliegangst zal mede door historische gebeurtenissen veroorzaakt worden, alleen ligt het aan jezelf of je deze fobie of angststoornis kan overwinnen. Het licht eraan hoe veel en vaak er aandacht aan de vliegsituatie wordt gegeven. Als we ons regelmatig aanpraten dat we bang voor spinnen zijn terwijl we dat niet zijn, zullen we toch later op een keerpunt komen dat we toch echt angst voor deze insecten hebben ontwikkeld. Fobiën worden veroorzaakt door claustrofobie, hoogtevrees of vervelende ervaringen uit vroegere vliegreizen. Deze kun je niet voorkomen, maar wel begeleiding geven door.

Om toch van deze angst af te komen is het belangrijk dat je negatieve gedachte opzij zet, plaats maakt voor positieve en rust in je doen en laten houdt. Dit houdt in dat je kan zorgen dat alle maatregelen zijn genomen om de reis goed te doorlopen. Om jezelf rustig te houden zou je ook bepaalde ademoefeningen kunnen doen om je hartslag normaal te houden. Dan moet je in elk geval een keer die wereldreis gemaakt kunnen hebben.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>