«

»

feb 14

Kook gerust het eten tot een experiment, zo smaakt vakantie!

Kook gerust het eten tot een experiment, zo smaakt vakantie!

Kook gerust het eten tot een experiment, zo smaakt vakantie!

Als toerist grazen we er op los wanneer de meest appetijtelijke hapjes voor ons neus staan. We zijn dol op Brasseriemarktjes! In het mom van eten tasten we graag toe. Eten gaat met alle liefde door de maag!

Vakantie is de enige plek waar we de extra kilo’s toelaten. Bij het spotten van de eerste voedselkraam zijn we alle oude thuismaaltijden allang vergeten. En sprake van dieetdiscipline? Nee, hoor. Het stemmetjes in ons hoofd dat altijd roept dat we ons in moeten houden is door de invloed van eten overmand. Onze zintuigen nemen zoveel onbekende dingen waar en daardoor willen we maar al te graag proeven en smullen.

Tegenwoordig kan je buitenlands eten en drinken gemakkelijk uit de supermarkt halen, maar toch blijft een vers gemaakte Griekse salade het lekkerst als de feta direct uit het land van afkomst komt. De weg die een productiegoed aflegt voordat we in de keuken aan het koken zijn, is geen reis van Nederland naar Amsterdam of Antwerpen. Het wordt per vliegtuig, boot of trein vervoerd. Er gaat meestal een langdurig proces aan vooraf waarbij er kleur- en smaakstoffen worden toegevoegd. Bij de meeste supermarkten wordt eten in een potje niet zonder toevoeging van smaaksoffen geleverd. Door de weg die het product aflegt is de smaak verflauwt en moet het dus meer op smaakt worden gebracht. Eten en drinken blijft hierdoor ook langer houdbaar. Een voordeel voor de welgevulde voorraadkast in elk huishouden.

Ben je niet heel bekend met de buitenlandse keuken, maar peuzel je er graag van? Het culturele hart van Indonesië ontdek je in een Toko en voor verse groentes en kruiden zoals orgaan, munt enzovoort is de Bazaar weer een uitkomst. Kijk de originele technieken af bij het wokken of bij het maken van een culinair dessert met Aloë Vera. Op het gebied van koken hebben smaak en textuur de lead. Experimenteren in de keuken zorgt voor masterchef gerechten!

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>