«

»

feb 18

Nijlcruise in Egypte een waar avontuur.

Nijlcruises in Egypte zijn een waar avontuur

Nijlcruise in Egypte is een waar avontuur

Of je nou verblijft in Sham el sheikh of Hurghada. Zodra je een reis naar Egypte hebt gepland is een Nijlcruise boeken de moeite waard om alle tempels, piramides,graven en bouwwerken met het eigen oog te zien. Voor vele is deze reis een hoogtepunt van hun hele vakantie in Egypte. Varen langs de oevers van de Nijl en een bezoek aan de meest indrukwekkende tempels brengen is een overweldigende ervaring. Je vertrekt vroeg, maar voor alle dingen die je ziet en hoort is een hele dag erop uit gaan geen probleem.

Met de boot wordt je meegenomen over de Nijl, een rivier in Egypte, Vervolgens vaart deze door naar de Rode Zee, maar het allerbelangrijkste is dat hij alle gasten naar bekende trekpleisters in Egypte brengt, Wat vroeger voor de Egyptenaren een uiting van geloof was, is nu een aandachttrekker onder veel bezoekers, Dan hebben we het natuurlijk over de tempels waar vroeger goden werden vereerd. Deze werden gebouwd ter ere van machtige Farao’s die in het Nieuwe rijk met de scepter zwaaiden. Zij zorgden ervoor dat er van simpele tempels, kolossale meesterwerken werden gemaakt. In de Nijlvallei vindt je de beroemde tempels van Ramses II, de tempel van Karmak, de tempel van Edfu en de graftempel van koningin Hatsjepoet. In het dal der Koningen ligt het graf van Toetanchamen en de Farao’s. Deze cruise belooft dus een mysterieuze, geheimzinnige en indrukwekkende reis. Tijdens bezoek aan musea, tempels is er altijd iemand die interessante gebeurtenissen en weetjes over de geschiedenis vertelt.

Reacties

reacties

One comment on “Nijlcruise in Egypte een waar avontuur.

  1. één van mijn favoriete landen, mooie blog!.. was het al maar zomervakantie!
    vakantie is geboekt, nu wat informatie zoeken ivm Egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>