«

»

feb 24

Safarireis naar Afrika brengt mens en dier dichter bij elkaar

 

Safarireis naar Afrika brengt mens en dier dichter bij elkaar

Safarireis naar Afrika brengt mens en dier dichter bij elkaar

Dieren zijn één van de mooiste verschijningen op aarde. Hoe zij instinctief te werk gaan in hun leefgebied waar geslapen wordt, gegeten wordt, geluilakt wordt, gepest wordt, verzorgd word en waar het speeltijd is. Een natuurpark is net een groot kinderverblijf. Alleen hebben deze dieren een unieke leefstrategie die zich meestal naar verloop van dagen, seizoenen, jaren herhalen die wij mensen kunnen bewonderen in het territorium van de leeuw, antilope, nijlpaard, gorilla en nog veel meer andere wilde dieren. Ervaar het speciale van een safarireis door het landschap van Afrika

Hoewel de daden van dieren op instinct gericht zijn, kunnen zij wel degelijk karakter tonen. Zo houden leeuwen in het Safari Park in Tanzania ervan om liggend te luieren op de tak van een boom en spelen dolblije chimpansees en bavianen samen zodra ze elkaar in het bos tegemoet lopen, klimmen of swieren, want het Afrikaanse klimaat verschilt veel van elkaar. De natuurparken liggen onder andere in Oeganda, Tanzania en het Krugerpark. Met de jeep en een goede begeleider verdwaal je gelukkig niet in de tropische regenwouden, moerassen, savanne, steppe en bossen.

Er worden natuurdocumentaires gemaakt zodat wij kunnen zien hoe dieren zich gedragen in het wild, welke veranderingen in leefomstandigheden zij doormaken en daar vervolgens hun overlevingsstrategie aanpassen. Als je dit soort dingen met je eigen ogen mag waarnemen, zullen mooie herinneringen verwerkt in foto, boek of film je bijblijven. 

Misschien zie je aandoenlijke momenten zoals kleine welpjes die met elkaar spelen of bescherming bij hun moeder zoeken. In sommige safariparken kun je ervoor kiezen om met een paard door het natuurgebied te galopperen. Dit wordt gedaan onder begeleiding en geldt ook voor mountainbiken of de wandelroutes. Deze activiteiten zullen niet in een gevaarlijke omgeving worden uitgevoerd. 

Vanuit de jeep kun je alles meemaken. Neem de ontmoeting tussen olifanten waar. Ze pakken elkaars slurf beet om elkaar gedag te zeggen. Misschien geeft jou safari-tour een kijkje in de Ngorongoro krater. Dit zijn vulkanische resten waar jaarlijks 25000 grote zoogdieren vertoeven. Grote Afrikaanse dieren zoals zebra’s, gnoes, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden komen hier bij elkaar. In een minuut kun je dus de meest mooie, intrigerende dieren bekijken.

Voor krokodillen kun je het beste naar watergebied gaan met moerassen. Daar zal je beslist het vrezende oog van een krokodil vastleggen. Misschien zie je het gevecht tussen een krokodil en een nijlpaard. Wie zal het winnen? Krokodillen zijn niet zo sterk als de kaakspieren van een nijlpaard. En zodra dit dier gaapt, is hij niet verveeld of moe, maar probeert hij zijn omgeving af te schrikken. De tactiek van een nijlpaard

 

steppeklimaat Afrika

steppeklimaat Afrika

Om in het wilde Afrika rond te toeren zijn er veel voorbereidingen nodig. Het is bijvoorbeeld leuk om met je vrienden of partner te verblijven in de grote lodge tent die in de natuurparken zelf staat. Het kan zelfs voorkomen dat dieren zo dichtbij staan, dat ze bij wijzen kunnen aankloppen voor binnenkomst. Nergens anders zul je zo dicht bij een groot zoogdier staan. Dit kan alleen in de Safariparken van Afrika.

Voor kleine kinderen of oudere mensen kunnen wilde dieren wellicht een beetje afschrikken. In Nederland vindt je het Safaripark Beekse Bergen. In dit park vindt je dezelfde dieren als in Afrika, maar onder begeleiding van verzorgers. Leeuwen zullen niet in de kont van een zebra happen, want zij bevinden zich in een afgebakend terrein. Het is een leuk uitje voor kleine kinderen waarbij zij varend met de boot, rijdend met de bus of alsmaar wandelend de meest indrukwekkende dieren kunnen bekijken.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>