«

»

feb 23

Voor elke vakantiewens is er een camping in Frankrijk

Voor elke vakantiewens is er een camping in Frankrijk

Voor elke vakantiewens is er een camping in Frankrijk

Frankrijk is voor vele Europeanen en alle Fransen het mooiste en dichtstbijzijnde land om van een vakantie te genieten. Vanuit elke windrichting stromen toeristen naar de diverse campings die in Frankrijk staan. Het leven van de Parijzenaar verschilt veel met die van de Bourgondische levensgenieters uit het zuiden. Een stads, druk leven betekent minstens thuis overnachten en dagelijks bij restaurantjes, familie en vrienden aan tafel schuiven om het sociale, Parijse leven te behouden. De kromme straatjes, steile hellingen en dicht bepakte huizen vindt je verspreid over het hele land. Wat overeenkomt met alle plekken die Frankrijk te bieden heeft, is dat de meeste Franse mensen gezelligheid buitenshuis opzoeken. Zowel in het Zuiden als in het Noorden van het land zijn er campings omgeven van prachtige natuur, dorpjes, faciliteiten en verzekerd van van een mooi zonnig klimaat en uitdagend landschap.

Frankrijk heeft een overvloed aan streken die vakantiegangers ieder jaar aantrekken om daar hun vakantie te houden. Als je door de economiecrisis het idee van een luxe hotelvakantie voor een campingreis laat overwaaien, hoef je niet ver te zoeken want bij alle plekken op de kaart van Frankrijk zijn er gezellige campingplekken te vinden waar je in stacaravan, boomhut, woonwagen of een simpel tentje kan overnachten.

Vakantieveiling biedt de meest goedkope campings aan, maar als je de tijd neemt om naar een vakantie te speuren, zul je de echte Franse campings met de muis tegenkomen. De prijs kan je zo duur maken als je wil, maar je kan het ook beperken tot een reëel bedrag en niet te hoge eisen stellen aan de faciliteiten van een camping, want de bossen, bergen, heuvels en de cultuur hebben al het volledige vermogen om de vakantie van een bezoeker als onvergetelijk te laten ervaren. Kamperen in de vrije natuur met aangelegen meer of een camping voorzien van vele faciliteiten en extra’s. Voor elke wens heeft Frankrijk een camping.

Gelegen in Normandië, in de kern van Perche ligt midden in de bossen rond een mooi meer campingplaats Huttopia. Deze camping streeft ernaar om in alles één met de natuur te zijn. De hutten zijn ecologisch gemaakt met waterbestendige, rieten daken. Ook blijf het zwembad schoon zonder het gebruik van chloor. Deze camping is leuk voor de mensen die een bezoekje aan Parijs willen brengen, want het hart van Parijs vindt je op minder dan twee uur reizen.

Natuurliefhebbers

In Dordogne ligt Camping la Castillonderie. Nederlandse eigenaren runnen deze camping. Zij zorgen voor een kindvriendelijke omgeving waarbij ouders vanuit het terras hun kinderen bij het meer in de gaten kunnen houden. In de buurt vindt je de grotten van Lascaux met prachtige prehistorische muurschilderingen en stadjes.

Natuurliefhebbers voelen zich aangetrokken tot Le moulin de charier die in het regionale natuurpark Monts d’Ardeche ligt. De Ardeche brengt een oase van rust met zich mee door zijn heldere rivieren, meren, watervallen en bergen, maar ook de bevolking verkeert in een rustpunt waar zij het mediterrane leven omarmen. Voor activiteiten als vissen, wandelen, sporten zit bij een camping als Le moulin de charrier op de juiste plek.

La Carré de etoiles is een vakantie onder de sterrenhemel. In plaats van een stacaravan, overnacht je onder de sterrenhemel. Het verblijf is een strak ontwerp van een kubusvorm, een mezzanine met transparante koepel zodat elke bezoeker het sterrenstelsel kan bewonderen. Voor kinderen is er een zwembad, animatieteam, bibliotheek en is er gelegenheid om pony te rijden. De camping staat niet ver van de mooiste dorpjes van Frankrijk en bevind zich in de wijde natuur.

Unieke camping ervaring

Maak het kamperen tot een verwennerij voor uw kinderen met een verblijf in de boomhutten, boomhuizen van Franceloc die verspreid over heel Frankrijk liggen. De boomhut oogt speels in de omgeving van een weelderige natuur. Het is een luxe verblijf voorzien van keuken, douche, wastafel in één ruimte. Er is een zwembad en genoeg speelruimte en gelegenheden voor kinderen. Dat is toch wel de droom van elke avonturier.

Het is helemaal hot onder degene die van de natuur houden, maar zich liever niet aan de simpelheden in het leven overgeven. Glamping is een tres luxe manier van kamperen.

TamTam Lodge in de Pyreneeën staat op verschillende accommodaties. Er zijn mogelijkheden voor sfeervolle joerttenten, ruime safaritenten enzovoort. Het verblijf is voorzien van een rijkelijk, stijlvol, begeerlijk interieur. De service zorgt ervoor dat de gast tot aan zijn wenken bediend wordt. Een perfecte vakantie voor degene die de pracht van de natuur tot zich wil nemen en achterover leunt om vrij te zijn van plichten.

Niks gaat te ver in Frankrijk. Er zijn zelfs organisaties opgezet die het mogelijk maken om toeristen voor eventjes het nomadenleven aan te bieden. Nee, het gaat niet om de zwaarbeladen backpacker, maar een woonwagen, voorgetrokken door paarden die langs alle plaatsen, kronkelweggetjes in Frankrijk wordt rondgetrokken. Roulettes- Engout is een organisatie die dit soort vakanties door het Parc Régional du Haut Languedoc organiseert. De route en afstand die de wagen aflegt is afhankelijk van de accommodaties die de klant wil bezoeken, maar deze beweeglijke stacaravan geeft zeker weten het gevoel van onbegrensde vrijheid.

In Mongolië leven mensen in een joert. De 2 eigenaren van Yourte-Souslespoiriers laten u kennismaken met het Mongoolse leven. Een grote, ronde dubbelwandige, ingerichte tent die een stukje van de Mongoolse cultuur laat zien. De joert staat in het plaatsje Domfront middenin de omgeving van appel-en perenbomen van een biologische veeboerderij.

Groepsreizen

Vakantievreugde met andere delen is het leukste wat er is. Er zijn genoeg Jongerencampings, maar Cycletours organiseert reizen in Provenche en Ardeche voor scholen die een fietsvakantie willen ondernemen. Zodra iedereen van zijn fiets stapt zorgt het organisatieteam dat de speelse activiteiten voor de kinderen klaarstaan. Dit om ze ten alle tijd te vermaken!

Dit zijn enkele van de duizenden campings in Frankrijk, maar het geeft een beeld van hoe prijs, kwaliteit en faciliteiten bij campings kunnen verschillen, maar dat elke camping in een mooie omgeving zoals Frankrijk kunnen bijdragen tot een unieke campingervaring

Reacties

reacties

4 comments on “Voor elke vakantiewens is er een camping in Frankrijk

 1. Sam on said:

  Hier vind je ook leuke informatie over Frankrijk!

 2. Geert on said:

  Nog meer mooie camping aanbiedingen voor frankrijk?

 3. Brenda on said:

  Oeps, foutje, probeerde foto te uploaden.

 4. Kopan on said:

  Wij gaan al ruim 30 jaar elk jaar naar het campinghuisje van onze oma, en hopelijk zullen we dat nog 30 jaar doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>