«

»

feb 16

Weekendje weg naar Antwerpen en je ontdekt unieke ambacht

Weekendje antwerpen

Weekendje antwerpen

Antwerpen beschouwt iedereen als één van de mooiste steden in België. Het is ideaal om met de trein vanuit Amsterdam naar Antwerpen te reizen. Bij aankomst in het Antwerpse station viel mijn oog meteen op de architectuur. Al dat brons en goudwerk is pure ambacht. Dankzij het recycle systeem van Antwerpen, beleefde ik het weggooien van mijn Mcflurry beker als het spelen van een puzzel. De omhulsing netjes bij plastic en het kartonnen bekertje hoort natuurlijk bij het papier thuis. In het station kan je bij de kiosk een plattergrond van Antwerpen halen. Deze wordt zonder extra kosten meegegeven.

Het is volkomen terecht waarom de gemeente van Antwerpen trots is op een stad die eigenheid laat zien waarin het allemaal draait om extravagantie en kunst. Mensen met een artistieke achtergrond beschouwen Antwerpen als hun tweede thuishaven. Musea als Fomu, Muhka en Mas, gelegen in het hart van de stad, laten zien wat passie voor beeld en vorm inhoud. Het modemuseum in Antwerpen geeft de geschiedenis van mode en textiel weer. Aanschouw de dessins en stoffen die door vroegere ontwerpers in een handomdraai tot een uniek kledingitem werd omgetoverd of ontdek de naai-technieken die befaamde mode-iconen en stylisten nu nog steeds gebruiken. Compenseer een dagje winkelen of bezoek aan musea met een filmvoorstelling in de Antwerpse bioscoop Metropool, of verheug je op een sprankelend scenario in de theaters van Antwerpen. Jazz clubs, comfortabele bars helpen je om alles uit het Antwerpse nachtleven te halen. Zo laat club Noxx je zien wat feesten en dansen is.

Het lukt niet om deze indrukwekkende stad in één dag te ontraadselen. Zodra je alle grote musea en winkels hebt bezocht, zijn er nog genoeg smalle straatjes en diepe kelders waar Antwerpse schatten te vinden zijn. In het centrum aanschouw je majestueuze gebouwen, uitgebreide musea en een overschot aan shopgelegenheid. Iedereen kan zich wagen aan de stijl van Urban, vintage tot avant garde. In de kleine boetiekjes slaag je ongeacht voor een mooi kledingstuk, afkomstig van een topdesigner.

Binnen 30 minuutjes ben je met de trein of tram buiten het centrum. In de buurt van het Middelheimmuseum. Daar draait het niet alleen om kunst, maar ook de natuur. Bij het Middelheimmuseum zijn ze dol op beelden die zich in een mooie omgeving vertonen. in het bosgebied van Antwerpen vindt je prachtige tuinen tot grootschalige parken gevuld met prachtige bloemen en robuust gesteente. ‘S avonds kan je met uitzicht op grote tot kleine fonteinen heerlijk aan de waterkant zitten. Niet ver daar vandaan heb je een pannenkoekenhuis en een restaurant waar de originele Italiaanse pasta non stop geserveerd wordt. Wil je de culinaire keuken van België proeven? In heel Antwerpen vindt je restaurants waar je voor een heerlijk diner, met of zonder reservering kan aanschuiven. Bij organisaties kun je een leuke kookcursus volgen om vervolgens iedereen in Nederland te kunnen verrassen.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>