«

»

mrt 21

De 10 gezelligste restaurants in Nederland

 Tast  toe bij dit gezellige restaurant

Tast toe bij dit gezellige restaurant

We zijn ontzettend blij dat de zon al in maart zijn warme kant laat zien. Bovendien is het officieel Lente en dat betekent zonnige dagen om het buitenleven in natuur, cultuur, shopsteden, markten te verkennen. Terrassen is een typische gewoonte voor mensen die van gezelligheid houden en die gaan we natuurlijk in zomer2012 nog meer aanwakkeren. Alles voelt perfect zodra je in gezelschap van vrienden met een koude wijn, bier of frisdrank aan een gezellig terras zit. Het ultieme zomerse genotmoment van de dag. De zomer in Nederland kennen we helaas niet zonder regen, dus het is altijd goed om een overdekt plan B als eetadres in het hoofd te houden. Op zoek gaan naar een gezellig, kwalitatief goed smaakvol restaurant is niet altijd makkelijk zodra je budget het niet toelaat. Daarom hebben we hieronder een paar smaakmaker locaties voor gastronomie, terrasjes, koffiebar, café’s en lunchrooms die ieder met hun eigen keukensignatuur de proever en gast duur of betaalbaar een uniek moment bieden.

Grandcafé Prachtig in Rotterdam 

Aan de oever van de Maas met een fantastisch uitzicht op de Rotterdamse skyline kan je heerlijk genieten van een luxe lunch of glaasje wijn met borrelhapjes op het loungeterras van Grand café Prachtig. In de houten loungebanken en kussens zak je heerlijk comfortabel weg. Het restaurant is ingericht naar de mondaine Franse stijl. Vanaf het terras heb je een panorama uitzicht over de Maas en de Erasmusbrug. Na zonsondergang is het romantiek of gezelligheid door de zichtbare fonkelend lichtjes van langsvarende schepen. Op zondagmiddag kun je plots verrast worden door de muzikaliteit van een jazzband. Je kan in het restaurant vele soorten maaltijden benuttigen zoals een heerlijke lunch, diner of een fles rosé op het lounge terras.

The Harbour Club Rotterdam bi de Euromast

Aan de voet van de Euromast vindt je het stadspark waar een smakelijk paradijs genaamd restaurant The Harbour Club Rotterdam staat. Het restaurant heeft 2 terrassen waar je uitgebreid drinken en eten kan bestellen. Het leuke is de buitenbar waar je voor een heerlijke cocktail of gewoon een kof koffie terecht kan.

Zenne in Rotterdam    

Ook Zenne denkt er hetzelfde over als Grandcafé Prachtig. Aan de Maas heb je beslist een formidabel uitzicht. Bij dit restaurant zit je dichter langs het water. Bijna de hele dag heb je de zon op het terras. Je proeft een stukje van het Mediterrane leven. Zenne neemt je mee op culinaire rondreis door Turkije. Er is geen menukaart in de avond. Wat je als diner eet is dus een verrassing. Elke dag is er een gevarieerd viergangen diner voor een betaalbare prijs. Eerst krijgen de gasten 8 koude mezzes, warm visgerecht, vleesgerecht/vegetarisch gerecht en als laatst een overheerlijk dessert.

Boat house in Almere

Het restaurant heeft een heerlijke havense uitstraling vanwege al het gebruik van robuust hout in het interieur en met subtiele elementen van watersportverenigingen erin verwerkt. Op het terras kun je de schittering van het water zien en heb je prachtig uitzicht over alle passerende boten en de openvlakt van het water zelf. Voor warmte vertoef je binnen bj de openhaard. Overal worden allerlei culturele maaltijden geserveerd. Je kunt er dus uitstekend uiteten met familie of vrienden

Olivier in Utrecht

Het belgische biercafé staat bekend om zijn gastvrijheid en een nostalgische belevenis.Olivier heeft zoals vele cafés hout als element in het interieur. Er worden gerechten zoals Mossels, beenham geserveerd en kan men ongedwongen genieten van een pintje of deelnemen aan een activiteit zoals de pubquiz, ladiesnight.

Den-draeck in Utrecht

Plaats jezelf in een middeleeuws verhaal zodra je Den-draeck aan de Oude Gracht binnentreedt. Er huist een romantische sfeert en de warme uitstraling van een middeleeuws kasteel waar hapjes en lekkere maaltijden klaargemaakt worden.

Beluga in Maastricht

Beluga waant zich in Maastricht, het zuiden van Nederland. Je bent op de juiste plek in het land met de Bourgondische beleving. In dit modern, stijlvolle restaurant heet elke ganggerecht u hartelijk welkom. Met de preciesie van smaak, textuur en gastvrijheid kan je hier heerlijk uiteten voor een memorabel moment


Straks in Utrecht

Niet straks, maar nu. De keuze van de naam begrijp ik niet helemaal, maar de topsfeer die er in Restaurant & Bar ‘Straks’ huist overtreft mijn nieuwsgierigheid naar de naam. In het gezellige Utrecht in de Drieharingstraat, tussen de Oudegracht en Vredenburg vindt je het eetadres. Bij de gerechten vindt je een variatie van Frans en Italiaans met een Oosterse twist.

Coffeelovers in Maastricht

Elke workaholic, student oftewel mens dat van koffie geniet voelt zich tot deze hippe bar aangetrokken. Vanaf 1992 is Coffeelovers aan Plein in Maastricht de plek bij uitstek. Met een decoratie van blauw en bruine kleuren voelt dit gezellige adres als een blijvertje waar elke dag naar wil terugkeren om je zintuigen scherp te zetten voor die heerlijke verse, Coffeelovers eigen gebrande, variaties van kofie en met zorg gemaakte broodjes.

Promers in Naarden

In het historische Naarden- Vesting heb je het door Jan des Bouvrie ontworpen Restaurant Promers. Deze ruimte was vroeger een kazerne, maar nu een restaurant waar Albert Moorlag creativiteit en openheid in zijn dagverse keukenspektakel toont bestaande uit de klassiek Frans mediterrane keuken. Ware creaties worden bij Promers op thema door het personeel toegediend

 

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>