«

»

mrt 15

De leukste culinaire uitstapjes voor een stedentrip in België

 

Dagjes weg in België

Dagjes weg in België

In België steekt men graag met kop en schouders boven andere landen uit. In architectuur, gastvrijheid en gastronomie hebben zij elke individuele waardering gewonnen. Zodra je in vlaanderen bent smul je van chocolade, belgische wafels en is het te vergeven dat je met malende budget gedachtes schuldig, maar toch verrast aan een tafeltje bij een gastronomisch toprestaurant zoals Hof van Cleve in Kruishoutem zit.

 

 

Ruientocht in Antwerpen

In Antwerpen doorzoek je eerst de diepte van de stad tijdens een ruientocht door alle straten en wegen van de stad, maar dan anders! Tijdens deze tocht wandel je met opgeheven hoofd door de riolen van deze kunstzinnige stad en kom je via een gids meer over de geschiedenis te weten, Alles blinkt uit in Antwerpen en zo ook de ondergronde architectuur. Gelukkig kun je naar een wellicht krap benedenavontuur jezelf settelen op een kruk of stoel in een van de vele gastvrije bars of restaurants.

Chocolade is kunst in The chocolate Line in Brugge

In Brugge bezoek je The chocolate Line waar chocolatier Dominique Persoone ware kunst creeërd. Ontmoet een echte chocolade vakman. Eerdere journalisten bevestigen in hun artikelen dat hij in hart en ziel met chcolade tot één is versmolten. Zo viel het journalisten op dat deze man zijn mobiel zelf in een chocoladetablet- achtig hoesje had zitten. Per seconde, minuut, uur en dag heeft deze man chocolade in zijn hoofd.

Gent Jazz en de heupen swingen mee!

Enkele jaren geleden is gent tot Creative ‘City of Music’. Verkozen. Vele artiesten, bands zijn hier geschapen voor de muziek. Gent Jazz is een veel bezocht festival en hier spelen ook veel bekende artiesten, introduces aan mee. Om de feestelijke stemming in Gent te beleven is dit een waanzinnig evenement.

Brussels Fameuze hotspot voor verzamelaars

Voor een echte samenzijn, vakantiegevoel slenter je de kraampjes op de Zuidmarkt en het Vossenplein af. Onderschat de waardevolle, rondslingerend, wellicht chaotisch ogende troep niet, want met een diepe duik in alle kraampjes vis je er zo een uniek attribuut uit, waar je later veel waarde aan zal hechten. Moeite wordt geloond en dan kun je uitzien naar de culturele versnaperingen die ze verspreid over de hele markt verkopen. Tastefull, vintage en een gezellige sfeer!

Unieke Kunst in Leuven

Museum M in Leuven voldoet aan hoge verwachtingen van kunstliefhebbers. Het is een formidabel gebouw waar grote internationale namen en onbekende kunstenaars hun expositie voor bezoekers laten expositioneren. Met Unieke expo’s van fotowerk, conceptuele kunst en zijn grote museumtuin kreeg Museum M in 2011 de Museumprijs uitgereikt. Vanuit de grote ramen van het gebouw krijg je een verbluffend uitzicht over de stad te zien.

Overnacht of laat je leiden door bierbrouwerij Het Anker

Ook belgië staat bekend om zijn goede oorsprong van gerst, oftewel bier, het pintje. Mechelen laat de rustige, maar toch vermakende kanten van het land zien. Naast de bourgondische bouwwerken staat familiebrouwerij en hotel Het Anker. Hier kan je overnachten en je laten rondleiden door de bierbrouwerij. Recepten worden niet verklapt, maar je krijgt wel het hele bierproces te zien.

Appetijtelijke, culinaire tramreis door Brussel

In Brussel is de eetcultuur op straat het leukst. Iedereen wurmt zich tussen de eetkraampjes, buitenbars en tasten samen toe. Brussellicious is een evenement ter ere van de gastronomie in België. Tram experience werkt met dit evenement mee. Hoe zul je denken? Net als de vaartochten in Amsterdam waarbij culinaire apperetiefjes, hoofdmaaltijden en deserts worden geserveerd. Zo zijn grachten typisch amsterdams en gebruiken Belgen tijdens een hemelse, gastronomische maaltijd de tram als vervoermiddel door alle Brusselse gelaatstrekken. Elke tafelgast maakt deze appetijtelijke reis van twee uur in een wit gemeubelde designtram mee. Een culturele, smakelijke afsluiter van een reisje België.

 

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>