«

»

mrt 27

Fietsen langs de Moselle in Duitsland

Fietsen langs de Moselle in Duitsland

Fietsen langs de Moselle in Duitsland

‘ Die Mozel ‘ is het gebied waar vele Duitsers en Europeanen graag op vakantie gaan. De 544 km lange rivier stroomt langs prachtige landschappen in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. In ons eigen land kunnen we dus ook van de ‘Moezel’ genieten, maar in Duitsland is het stromingsgebied het meest indrukwekkend.  Het gebied heeft een uitzonderlijk zacht klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt in het Moezelgebied 2 graden hoger dan in de rest van Duitsland. Met deze natuur en klimaat is dit een perfecte combi voor vakantie en sportiviteit tijdens een fietsvakantie.  Een fietstocht neemt je mee naar rust, historie en heerlijke wijngaarden. Wring je door vele bochten en raas met je fiets over groene heuvels. Het moezeldal is natuurschoon en raakt je in elk aspect. De diepte, rotsen, stroming van beekjes of het aanschouwen van een uitgestrekte rivier die voor je ligt. De Moezel heeft een verhaal over zijn oorsprong te vertellen. Deze ervaar je door een bezoek aan de vele stadjes of dorpjes die je tijdens deze fietsreis tegenkomt.

Wijngaarden zijn zeldzaam in Duitsland, maar vroeger woonden er Romeinen en Kelten in het Moezelgebied. Door Romeinse vakwerkhanden stralen de wijngaarden en huisjes een mediterraans gevoel uit. Zij hebben ervoor gezorgd dat er nu voortreffelijke wijnen in het Moezelgebied te vinden zijn. Stadjes zoals Cochem en Bernkastel zijn een prima afleiding om wat cultuur, dorpssfeer op te snuiven of om eens wat unieke waar in te slaan in kleine, gezellige winkeltes. Er zijn nog meer visiteplaatjes op de kaart van Duitsland te vinden zoals Kronenburg. Birgel, Pelm, Daun, bruggen, trier die je vindt door via vele viaducten en tunnels.  verscholen langs bosrijke gebieden kom je tijdens deze reis; ruïnes, kastelen, bruggen, viaducten en tal van wijngaarden tegen.

Cochem

Cochem is een cultuurhistorische stad waar de inwoners genieten van kronkelige steegjes, ambachhuisjes, stadspoorten, kerken en stadsmuren. Hier vindt je de Reichsburg Cochem die wel 1000 jaar oud is, maar boekdelen spreekt voor het stadje Cochem. Gelegen op een groene heuvel is deze bezienswaardigheid een mysterieus aanschouwen.

Bernkastel

Bernkastel behoort tot de meest favoriete plek nabij de Moezel. Mensen komen vanuit alle windstreken om deze stad te bezoeken. De wijnen en vele mogelijkheden voor ontspanning maken deze locatie tot een trekpleister voor vakantiegangers. Er is een brug die Bernkastel op de rechteroever  en Kues op de linkeroever verbindt. In het stadje is een hele verzameling van artistieke werken, architectuur, mooie fonteinen, kerken, winkels en unieke sfeer te bewonderen.

Filmpje over een unieke fietstocht langs de Moezel

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>