«

»

mrt 16

Leuke uitstapjes dicht bij eigen huis in Nederland

 

Leuke uitstapjes in Eigen land Nederland

Leuke uitstapjes in Eigen land Nederland

Naar het buitenland gaan hoeft niet altijd om je portie funvitaminen binnen te krijgen. Er is genoeg te doen in eigen land, alleen moeten we ernaar speuren. Laten we vanaf nu als insteek nemen dat we ons niet meer gaan vervelen. In plaats daarvan zoeken we ons suf naar uitjes, hotspots in de buurt van eigen huis. Met computer, I pad of telefoon is er internetverbinding en is de kans klein dat we met tegenzin volle uren thuis zullen zitten. Natuurlijk inspireren we graag, vandaar deze blog over leuke uitstapjes in Nederland. Hopelijk zijn ze aanvullend voor een prachtige dag, deze locaties en activiteiten zijn de flipperkasten in mijn ogen. Ze vragen om aandacht!

Polderspelen in Ouderkerk

Ons land bestaat uit heuvels en gras en daar kunnen we gebruik van maken tijdens dagactiviteiten. Zo zijn de polderspelen helemaal in onder teambuilding en groepsuitjes. Ga mee schouwvaren, richt met een hooivork op de roos tijdens het hooivorkdarten en ga daarna gezellig met ze allen picknicken in de vrije natuur.

Recreatiepark ‘t Smellert met de kids

Recreatieparkt ‘t Smellert ligt op de veluw. Het is een leerzaam, uniek speelparadijs voor kinderen waar zij kennismaken met kaarsenmakerij, forellenkwekerij. Je vindt het park in Ernst, tussen Apeldoorn en Zwolle. Het is ook interessant voor de ouders want er wordt ook een dvd gepresenteerd over hoe alles in ze werk gaat en daarna mogen de kinderen met hun eigen hengel een forel uit het water vissen en mee naar huisnemen. Actieve en leerzame workshopdag dag dus.          

Struisvogelboerderij Monnikenwerve

In te sluis kun je vanaf Maart een struisvogelboerderij Monnikenwerve bezoeken. De organisatie heeft door de jaren heen zijn kennis over deze bijzondere vogel opgebouwd. Zij hebben de struisvogel lief en willen die vogelpassie met iedereen delen, vandaar dat struisvogelboerderij Monnikenwerve voor iedereen de deur opengooit. Naast deze speciale happening kan je ook naar vogelpark Avifauna in Gelderland waar flamingo’s, pinquins en nog veel meer soorten vogels rondfladderen.

Zwerftocht door stad naar keuze

Een zwerftocht door een stad naar keuze licht veel informatie over elke bijzondere stad. Train je brein met vele raadsels, puzzels en ontdek samen met je team de kleinste kieren in een stad. Het is een moderne manier met de gps als je rechterhand die jou de mooiste, interessantste plekjes van de stad laat zien.

Keukenhof Holland

Op keukenhof staan bloemen volop in de bloei. Een heel team van mensen neemt zorg voor dit mooie zelfgekweekte tuintje van wel 7 miljoen tulpen, hyacinten en narcissen. Buiten dit mooie natuurlijk aanschouwen bezoek je gelijk een openlucht museum. Vele kunstenaars hebben hun meesterstuk op aanvraag mogen laten expositioneren. Fluistervaren rondom Keukenhof is een happening in zo’n mooie omgeving, dus waarom ook niet meteen een fotografie workshop volgen om deze bijzondere locatie vast te leggen.

 

Reacties

reacties

One comment on “Leuke uitstapjes dicht bij eigen huis in Nederland

  1. Bas Janen on said:

    Het is wel opmerkelijk dat de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor uitstapjes dichter bij huis. Misschien komt dit omdat het weer in 2012 veel beter is in Nederland dat andere jaren en de schoolvakanties in 2012 ook heel gunstig vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>