«

»

mrt 13

Vissen op vakantie is het helemaal

Sportvissen op vakantie

Sportvissen op vakantie

Polders zijn misschien wel de mooiste plekken om met de vliegenhengel in Nederland te vissen.Het is helder water met een fors plantengroei en veel ruisvoorns die je meteen met een droge vlieg aan je hengel krijgt. Toch geeft vissen in het buitenland meer belevenis en sensatie omdat je niet in je hedendaagse omgeving bent, maar in intrigerende, watterijke landen zoals Denemarken, Noorwegen en Frankrijk.

Hoe goed je ook in Nederland kan vissen. Op vakantie wil iedere visser zijn geliefde sport kunnen beoefenen. Daarom hebben vele visorganisaties met hun hengel uitgeslagen om de beste visgebieden te vinden zodat trouwe vissers kunnen blijven doen wat ze willen! Met anderen hengelaars concurreren om de grootte en lengte van hun trotse visvangst.

Het is lastig om elk jaar alle spullen voor de reis gereed te hebben daarom zorgen reisbureaus ervoor dat vakanties zoals visreizen worden aangeboden. Zo hoeft niemand zich meer zorgen te maken over gereedschap en spullen, want de visreis is van elk noodzakelijke voorzien. Daarnaast hoeven vakantiehuisjes en boten niet meer apart gehuurd te worden, want dat zit al bij de totale prijs inbegrepen. Maar waar haal je de meeste visvangst binnen? Er zijn veel gebieden, maar deze verdienen toch een nominering in de kwaliteit van aanwezige soorten vissen.

Denemarken is de perfecte plek om te gaan zeevissen. Met een kustlijn van 7500km is er genoeg plek om aan te haven of een vertrekpunt te lokaliseren. Bij Denemarken vindt je de Noordzee en Oostzee waar vrijwel alle soorten vissen aanwezig zijn.

Ben je meer de visser van stille wateren en ondiepe gronden? Er zijn genoeg plekken in de Ardennen waar je de boot heerlijk op het water kan laten drijven en achterover geleund vissen kan ophalen. De rivieren en meertjes zitten vol met vis van voorntjes tot grote karpers. Ondanks dat dit een vrij visgebied is, gelden er wel bepaalde regels over visvergunningen, visverlof en vangverbod van bepaald soorten vissen. Vissen zoals de blankvoorn, rietvoorn, brasem, riviergrondel, karper, kroeskarper, winde, alver en zeelt mogen het hele jaar door worden gevangen. Vergeet dus tijdens voorbereiding van een visreis niet om dit eerst goed kort te sluiten. Om zorgeloos te vissen trek je naar Frankrijk. Bij La Traque vindt je genoeg aan vissen, maar bij Lac de Villedon omarm je de mooiste vissen qua lengte en zwaarte.

Reacties

reacties

2 comments on “Vissen op vakantie is het helemaal

  1. Dennis on said:

    Leuke blog Rowena, wist niet dat jij zo’n visser was ;-)

    Ik zit hier nog te twijfelen wat het dit jaar gaat woden, karpervissen in Frankrijk of meervallen vangen op de Ebro in Spanje…

  2. Robert Koopman on said:

    Heerlijk om te vissen op vakantie. Als er geen taalbarrière is, praat ik altijd met de lokale vissers voor de ideale stekjes en technieken. Mijn laatste bezoek was aan Dieppe (Wiki) waar ik met andere sportvissers op een boot tocht ben geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>