«

»

apr 24

Een leerzame vakantie hoeft niet saai te zijn

Er zijn verschillende manieren waarop je een vakantie kan besteden. Heden ten dage lijkt er een op maat gemaakte vakantie voor iedereen. Er is avontuur voor de Indiana Jones, geschiedenis voor de historicus en sport voor de atleet onder ons. Kortom er is voor ieder wat wils. Zo ook voor degene die zich graag wilt verdiepen in de cultuur en taal van een bepaald land.

Een talencursus in het buitenland combineert ontspanning met het leren van een nieuwe vaardigheid. Dit hoeft helemaal niet saai te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een talencursus in Frankrijk. Overdag bestudeer je de grammatica en uitspraak van de Franse taal. In de avond geniet je van het geweldige klimaat, de cultuur en de bekende keuken. En dan hebben we het nog niet over de weekenden. In je vrije tijd maak je uitstapjes naar het platteland en rust je uit op het strand of in het park.

 

Een weekendje naar de champagne streek in Epernay

Doordat je langzaamaan de taal beter leert begrijpen word het gemakkelijker contact te maken met de mensen om je heen. Frans leren in Frankrijk stelt je niet alleen in staat je talenkennis uit te breiden maar ook je algemene kennis vanhet land en de daarbij toebehorende gebruiken en gewoontes. Verdiep je “dans la vie en rose” en leer de echte betekenis hierachter. Maak nieuw vrienden en laat je door hen inspireren. De fransen weten immers toch het beste waar je het lekkerst kan eten of waar je de mooiste landschappen kan vinden.

 

 

 

 

Een verborgen plek met een prachtig uizicht over Roussillon

Leer Frankrijk echt kennen, als een lokale inwoner en niet als een toerist. Honderden mensen trekken iedere zomer naar de Franse kust of de bergen maar er zijn maar enkele toeristen die het land echt begrijpen en kennen. Laat de grootste toeristen trekpleister achter je en ontdek de mooiste plekjes infrankrijk waar de gemiddelde vakantieganger niet komt.

Uiteraard is Frankrijk maar een voorbeeld je kan ook kiezen voor een taalcursus Duits of een taalcursus Spaans in Argentinie. De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je maar een land kiest waar je graag meer over te weten wilt komen en waar je een tijdje wilt verblijven.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>