«

»

mei 01

Van alle markten thuis in ‘Zuid Frankrijk’

Van alle markten thuis in Zuid Frankrijk

Van alle markten thuis in Zuid Frankrijk

Zondag wanneer niemand iets te doen heeft en alle winkels hun deuren gesloten hebben, is er iets feestelijks, gezamenlijks aan de hand op de markten in Zuid Frankrijk. Door de weeks gaat u waarschijnlijk richting het centrum, musea of fietst u langs schitterende plekken met een leuk terrasje op het oog. Bourgondisch genieten van een typisch frans wijntje en een heerlijke lunch.  Op zondag is elke winkel, supermarkt over het algemeen dicht, maar wees niet getreurd, want de gezellige sfeer vindt je bij bekende markten zoals  Narbonne Markt, Bessan Markt, Collioure Markt enz. De markten zijn vol van kleur, omdat auto’s tot kleine prulletjes er het hele jaar door te vinden zijn. Je zit dan wel niet aan de koffie met gebak op het terrasje, maar deze markten zijn wel een gemoedelijke hangplek voor graai liefhebbers van lekkernijen en leuke koopjes.

Zondagse markten in Zuid Frankrijk

Narbonne markt

Voor een verwennerij van eten en drinken uit de franse streek struin je langs de kraampjes van de Narbonne markt. Proef fransen kazen, paté en andere smaakmakers binnen de overdekte ruimte of snuffel tussen spullen zoals kleding, lederwaren, schoenen enz. Misschien vindt je dat ene unieke paar schoenen of een onmisbare tas. De omgeving oogt authentiek met zijn vele oude gebouwen en geheimzinnige hoeken. Een plek waar de verheugde franse bevolking graag komt om te genieten van de gezellige sfeer die zich hier ontplooit.

Bessan markt

Op een zondagse ochtend kun je naar de Bessan Markt. Niet alleen mensen die van oorsprong al graag langs kraampjes van voedsel en kleding speuren zijn hier op de juiste locatie, maar ook degene die geobsedeerd zijn van technologie kunnen verschillende hardware met een afdingprijsje in handen krijgen. In bessan bij Foyer Royal krijg je soms spontaan een een vermakelijke tentoonstelling met opgedofte spelers te zien.

Coullioure markt

Vele spreken over een magisch moment als ze over hun ervaring met de Couillioure markt spreken. De markt is geplaatst in een stadshaven in het pittoreske stadje Coullioure. Kunstenaars voelen zich hier thuis in de buurt van vissersbootjes en middeleeuwse elementen die een bron van inpiratie zijn.

Marseillan Markt

Het is ongewoonlijk dat auto’s en boten op de markt verkocht worden, maar wat is nou leuker dan met een komisch tintje te vertellen dat je een auto bij een markt in Frankrijk vandaan hebt. Voor een laag prijsje vaar je met je eigen boot zo weg van de kust om vervolgens aan anders badplaatsen aan te havenen. Naast diverse pick-ups, auto’s en boten is de vlooienmarkt ook een lokker onder de toeristen.

 

 

Reacties

reacties

One comment on “Van alle markten thuis in ‘Zuid Frankrijk’

  1. Recreatie woning - Vakantiehuis Frankrijk on said:

    Vakantieland Frankrijk is erg leuk om een vakantie door te brengen. Huur dan bij voorkeur een leuk vakantiehuis in uw favoriete regio!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>