«

»

jul 26

10 Tips voor méér belplezier in de zomer

Bereid je goed voor en lees onderstaande tien tips om ervoor te zorgen dat je in het buitenland zorgeloos kunt bellen, sms’en en internetten. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je hoge kosten maakt, niet bereikbaar bent en andere soorten onaangename verrassingen!

1. Blijf bereikbaar

Bij sommige providers gelden speciale voorwaarden voor het gebruik van je telefoon in het buitenland. Dat kan variëren van expliciete toestemming voor gebruik buiten Nederland tot het storten van een borgsom.
Zorg ervoor dat je dit goed bekijkt voordat je vertrekt en voorkom dat je in het buitenland opeens niet meer kunt bellen, sms’en of gebeld kunt worden. Let ook op je dataverkeer dat vaak niet mogelijk is in het buitenland, terwijl je hier binnen Nederland een abonnement voor hebt.

2. Check de tarieven
Het buitenland is bij providers opgedeeld in verschillende ‘zones’. Kijk goed na naar welke ‘zone’ je gaat. De zone bepaalt het tarief en deze zijn per provider verschillend. Sommige aanbieders hanteren 3 zones terwijl andere er 12 of meer hebben.
‘Hoe verder je gaat, hoe duurder je belt’, gaat helaas niet altijd op. Zo is een land als Kroatië voor de ene telefoonaanbieder een buurland, maar voor een andere een verweg-bestemming, met bijbehorend tarief.
Als je toch de tarieven checkt, kijk dan meteen of het afluisteren van je voicemail tot extra kosten leidt. Vaak is dit binnen Nederland gratis, maar daarbuiten niet.
Wordt je telefoon automatisch geblokkeerd bij overschrijden van een maximaal bedrag of beltegoed? In het buitenland kan dit minder goed werken, houd hier rekening mee. Zorg ervoor dat je dit goed in de gaten houdt, voor je het weet word je te laat geblokkeerd en krijg je te maken met hoge kosten of een negatief beltegoed.

3. Buiten + bellen = geen goede combi…
Bellen vanuit het buitenland zorgt voor ‘roaming’ waarbij internationale providers onderling contracten afsluiten voor het doorsturen van gesprekken. Omdat jij bij hen geen abonnement hebt, rekent de provider altijd een hoog tarief.
Wat kun je doen? Probeer bellen te vermijden en in de plaats daarvan zo veel mogelijk te sms’en. Dit is in het buitenland ook wat duurder, maar meestal vallen de kosten op deze manier veel lager uit.
Heb je wifi in de buurt? Dan kun je via internet gratis bellen via voipbuster.com. Bijvoorbeeld vanuit Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje naar Nederlandse vaste lijnen. Je kunt ook afspreken om te skypen, via skype.com. Degene die je belt moet dan ook wifi en Skype hebben.
Tot slot is er Rebtel. Hiermee kun je internationaal bellen via rebtel.com door een lokaal nummer te gebruiken. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Maar pas op: ook de kosten van bellen naar een lokaal nummer kunnen in het buitenland flink oplopen.

4. Toch bellen over de grens? Laat je bellen!
Behalve zelf bellen, kun je je ook laten bellen. Je betaalt dan de kosten vanaf de Nederlandse grens. Diegene die jou belt vanuit Nederland betaalt alleen de kosten voor het bellen binnen Nederland.
Op deze manier kan degene die belt dus nooit geconfronteerd worden met torenhoge kosten en ook voor jou vallen de kosten lager uit.
Het gebruik van een mobieltje in het buitenland kost meer, ook als jij het gesprek ontvangt. Maar gebeld worden is vrijwel altijd voordeliger dan zelf bellen.

5. Buiten land + internet: pas op!
Internetten in het buitenland via je eigen abonnement kan erg duur uitvallen. Ga daarom alleen online als je via wifi kunt internetten. Meestal is dit gratis of je betaalt een bedragen voor bepaalde tijd dat je toegang hebt tot het wifi netwerk. Op jiwire.com kun je eenvoudig opzoeken waar in je vakantieland het dichtstbijzijnde wifi-punt zit.

Lees de vijf andere vakantietips en wees goed voorbereid voordat je je sim only abonnement meeneemt op vakantie.

 

Reacties

reacties

One comment on “10 Tips voor méér belplezier in de zomer

  1. JOHN on said:

    TIP: ooit gehoord van de gratis app RINGCREDIBLE? Daarmee bel je voor bijna niks over de hele wereld. Extra 25% korting als je je mobiele nummer mailt naar hen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>