«

»

jul 26

Ga op bezoek bij onze zuiderburen in Brugge

We zijn allemaal gek op de klassieke Belgen moppen en houden er allemaal van om de draak te steken met onze zuiderburen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar als we eerlijk zijn is dat niet helemaal terecht. De Belgen hebben verschillende dingen waar we in Nederland alleen maar jaloers op kunnen zijn. Brugge is bijvoorbeeld een van de parteltjes onder de steden in België. Los van de prachtige gebouwen die allen prima op loopafstand te bereiken zijn, hebben ze natuurlijk de Belgische bieren, de Belgische wafels en de Belgische frieten. Wil je dit zelf ervaren? Ga dan snel op zoek naar een mooi hotel in Brugge en laat je overtuigen van de klasse van deze stad.

Belfort

De middeleeuwse toren die Brugge bekend maakt is het Belfort. Deze 83 meter hoge toren kun je bijna overal vanuit Brugge zien en doet prima dienst als herkenningspunt zodat u niet zult verdwalen. Deze toren kunt u tevens beklimmen en u zult de top bereiken na 366 traptreden. Eenmaal boven gekomen kunt u genieten van een wervelend uitzicht over de hele stad!

Arentshuis

Dit museum, gevestigd in een gebouw stammende uit de 18e eeuw is met recht het bekendste museum van Brugge. Hier zijn onder andere werken te bewonderen van de Engels-Brugse kunstenaar Frank Brangwyn. Zijn prachtige werken zijn wereldwijd bekend.

Begijnhof

Dit pittoreske binnenhofje is ook een van dé plekken waaraan iedereen zich Brugge zal herinneren. Het begijnhofje stamt nog uit de 13e eeuw en hier krijgt men een goed beeld van hoe men destijds leefde in de Begijnengemeenschap. Inmiddels is er een kloostergemeenschap van benedictinessen gevestigd. Bij een bezoek aan Brugge mag het begijnhof zeker niet ontbreken.

Onze-Lieve-Vrouwekerk

Hoger dan dit kom je niet in Brugge. Met een toren van maar liefst 122 meter is dit het hoogste punt van Brugge. Helaas kun je deze toren niet beklimmen. Gelukkig is er nog wel het een en ander te zien, hier kun je namelijk genieten van een zeer rijke kunstcollectie. Het bekendste stuk in de verzameling is de ‘Madonna met Kind’ van Michelangelo.

Sint-Salvatorkathedraal

Deze kathedraal is de oudste parochiekerk van Brugge (12e-15e eeuw) en bezit ook een fantastische museumgedeelte.

Mocht je dus eens wat anders willen en met eigen ogen willen zien dat onze zuiderburen daadwerkelijk prachtige steden hebben? Check in in je hotel en laat je overtuigen!

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>