«

»

sep 14

Wintersportseizoen 2012/2013

Nu de meeste Nederlanders terug zijn van de zomervakantie blikken wintersportliefhebbers alweer vooruit naar het wintersportseizoen 2012-2013.

Frankrijk en Oostenrijk zijn onder Nederlanders nog steeds de populairste bestemmingen. Als u dit jaar op wintersport gaat, is het interessant om te weten wat de populaire skigebieden van dit moment zijn.

Lees snel verder om de top 5 van meest populaire skigebieden in Frankrijk en oostenrijk te bekijken.

De top 5 van meest populaire skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk

Frankrijk liefhebbers kozen in 2011-2012 voor:

 1. Les Trois Vallées (Val Thorens, Les Menuires)
 2. Espace Killy (Tignes, Val d’Isère)
 3. Val Cenis Vanoise (Val Cenis, Termignon)
 4. Les Sybelles (La Toussuire, St. Sorlin d’Arves)
 5. Galibier Thabor (Valloire, Valmeinier)

Oostenrijk liefhebbers kozen in 2011-2012 voor:

 1. Skicircus Saalbach-Hinterglemm
 2. Europa Sportregion (Kaprun, Zell am See)
 3. Wilderkaiser – Brixental (Söll, Westendorf)
 4. Fügen – Hochfügen – Hochzillertal
 5. Ötztal (Sölden, Vent)

Wintersport Frankrijk

De Franse skigebieden zijn populair vanwege hun hoge ligging en grote sneeuwzekerheid. Opvallend is dat Nederlandse wintersporters, die vorig jaar naar Frankrijk afreisden, naast de bekende hooggelegen skioorden zoals Val Thorens en Tignes ook vaak kozen voor iets lager gelegen skidorpen zoals Val Cenis, La Toussuire, Valloire en Valmeinier. Deze skidorpen zijn ideaal voor gezinnen en kenmerken zich door een vriendelijk prijsniveau en authentiek karakter. Maar doen qua skigebied en wintersportmogelijkheden niet onder voor de hoger gelegen bestemmingen in Frankrijk.

Reistip 1
Automobilisten zijn vanaf 1 juli 2012 in Frankrijk verplicht een alcoholblaastest in de auto te hebben.

strong>Wintersport Oostenrijk
Nederlanders die in 2011-2012 naar Oostenrijk op wintersport gingen, kozen traditioneel wederom voor de gevestigde en sneeuwzekere wintersportbestemmingen zoals Saalbach-Hinterglemm en Kaprun. Oostenrijk blijft een populair wintersportland bij Nederlandse wintersporters vanwege de gastvrijheid, gezellige après-ski en meer kort verblijf mogelijkheden.

Reistip 2
Reist u met de auto? Bij winterse omstandigheden zijn winterbanden in Duitsland en Oostenrijk verplicht.

Trends wintersport 2012-2013

Nederlandse vakantiegangers gaan tegenwoordig vaker en korter op vakantie. Dus is er jaarlijks een stijging te zien in het aantal korte skivakanties. Ook de wintersport groepsreizen naar Oostenrijk en Frankrijk zitten in de lift. Daarnaast is het bijboeken van catering tijdens de wintersport een opkomende trend. Uit onderzoek blijkt verder dat de meeste wintersporters met de auto op wintersport gaan. Toch is er ook een behoorlijke toename in het aantal geboekte vluchten naar de grote wintersportgebieden in Oostenrijk en Frankrijk. Ouders die op wintersport gaan met hun kinderen weten inmiddels dat de schoolvakanties populaire weken zijn en dat deze op tijd (augustus/september) geboekt dienen te worden.

Kijk op Snowtime.nl voor het complete artikel.

Reacties

reacties

One comment on “Wintersportseizoen 2012/2013

 1. Tim van Zon on said:

  Mijn favoriete vakantie is : Val Cenis Vanoise (Val Cenis, Termignon) . Heerlijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>