«

»

dec 06

Vakantie in Andalusië

Wanneer je wilt genieten van een ontspannen vakantie in een gebied met veel mogelijkheden, denk dan eens Andalusië, de meest zuidelijke regio van Spanje. Deze streek biedt dusdanig veel mogelijkheden dat het terecht door vele vakantiegangers betiteld wordt als één van de populairste bestemmingen. Het is niet alleen het aangename klimaat dat veel mensen naar deze regio lokt, ook de cultuur die dit gebied rijk is, heeft een grote aantrekkingskracht.

Historie en cultuur

Als je van historische steden houdt, kom je goed aan je trekken. Een bezoek aan Granada, Córdoba of Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, zijn zeer de moeite waard.

Voel je je meer thuis in een wereldberoemde badplaats, dan is het in de steden Málaga, Torremolinos en Marbella eveneens prima vertoeven. In welke stad je ook bent, het klimaat is er heerlijk en je zult overal genieten van de gezellige sfeervolle terrasjes. Tevens zul je op culinair gebied niks te kort komen. Behalve de tapas, die kenmerkend zijn voor Spanje, kun je ook de Sherry uitproberen. Andalusië is immers de bakermat van deze gealcoholiseerde wijn. Wil je nog meer van deze regio leren kennen, luister dan eens naar de flamencomuziek, die dit gebied heeft voortgebracht.

Strand en zee

Ook voor strandliefhebbers is er veel in deze regio te beleven. Andalusië ligt immers gedeeltelijk aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan en kent hierdoor twee prachtige kustgebieden (Costa del Sol en Costa de la Luz) met unieke uitgerekte stranden. De diversiteit is groot, dus je hoeft niet bang te zijn dat je geen geschikt strand vindt. Er is keuze volop, of je nu op zoek bent naar een toeristisch strand of naar een meer afgelegen rustiger strand.

Kortom, in deze zuidelijke regio van Spanje is er voor elk wat wils. Denk je er serieus over om op vakantie naar Spanje te gaan, dan is het een echte aanrader om deze streek bovenaan je lijst van je favoriete bestemmingen te zetten. Je zult er geen spijt van krijgen!

 

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>