«

»

dec 24

Wijs op reis: tips voor een autoreis

Of je nu besluit te rijden naar een vakantieadres aan de andere kant van Europa of een stedentripje gaat maken naar een mooi stad vlak over de grens: zorg ervoor dat de auto op orde is. Denk je ook aan de bandendruk voordat je gaat rijden?

Tanken: controleer de banden
Voordat je op weg gaat, ga je vaak tanken. Wanneer je dan toch bij het tankstation bent, controleer dan meteen de bandendruk. Banden die goed op spanning zijn, hebben meer grip en zorgen ervoor dat de auto een stuk zuiniger rijdt.

Sneeuwvakantie? Winterbanden
Ga je naar de sneeuw? Dan is het verstandig om de gewone banden te (laten) vervangen door winterbanden. Winterbanden hebben een dieper profiel, waardoor je meer grip houdt op de weg. Je kunt deze nieuwe autobanden natuurlijk via de garage aanschaffen, maar je kunt ze ook zelf kopen en onder de auto zetten. Kijk hier voor nieuwe autobanden zodat je veilig op reis kan.

Geheim tasje
Of je nu stedentrip maakt of op vakantie gaat naar het buitenland, je hebt nu eenmaal belangrijke documenten bij je. Denk hierbij aan je rijbewijs, paspoort, de paspoorten van andere inzittenden of je meereizende hond, maar ook de autopapieren. Hou deze bij elkaar, zodat ze snel terug te vinden zijn in je bagage of handtas. Berg documenten goed op in een apart tasje, of etui. Wil je niet dat ze al te veel opvallen gebruik dan een toilettasje voor je papieren.

In het oog
Als je een autoreis gaat maken neem je vaak ook waardevolle spullen mee. De autoradio bijvoorbeeld, maar misschien ook wel een mp3speler, mobiele telefoon, fotocamera en een videocamera. Laat deze spullen nooit onbeheerd achter in de auto, maar stop ze in je tas. Liefst in een vakje met rits. Heb je een rugzak met waardevolle spullen bij je, met dubbele ritssluitingen? Koop dan een klein hangslotje en zet de ritsjes aan elkaar vast.

Fijne autoreis!

 

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>