«

»

jan 03

Koffers pakken voor de vakantie

De basis voor een zorgenloze vakantie kan voor een groot deel thuis worden gelegd door op een gestructureerde manier de koffers in te pakken. Omdat het pakken van een koffer enige tijd in beslag neemt en de weersverwachtingen niet altijd betrouwbaar zijn, is het verstandig om niet op het laatste moment te beginnen, maar wel op het laatste moment de koffer in te ruimen. Leg de benodigde kleding, spullen en accessoires naast de koffer, zodat de inhoud overzichtelijk blijft en de beschikbare ruimte controleerbaar. Benieuwd naar andere handige tips voor een zorgenloze vakantie?

Koffers pakken voor een vliegreis
Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, zorg er dan voor dat onmisbare toiletspullen niet in een koffer zitten, maar in de handbagage. Mocht je koffer kwijtraken op het vliegveld, dan hoef je hier namelijk niet op te wachten. Hetzelfde geldt voor het ondergoed en lingerie. Natuurlijk hoef je niet alle setjes in de handbagage mee te nemen, maar één reserve setje is zeker aan te raden. Trek bij het reizen per vliegtuig ook altijd goede schoenen aan. Op een vliegveld moet je vaak grote afstanden lopen en bij vertraging vertrek je soms vanaf een ander gedeelte.

Koffers pakken voor een autoreis
Ga je met de auto op vakantie, dan zitten de koffers over het algemeen langer ingepakt en is de kans groter, dat er kreukels in de kleding ontstaan. Wil je toch een blouse of pak in een koffer stoppen, zorg er dan voor dat je deze kledingstukken bovenop legt en meteen uithangt op de aankomstbestemming. Heb je meer ruimte in de auto, dan kun je beter voor een speciale kledinghoes kiezen, die je op kunt hangen. Wanneer je naast goede schoenen ook nog andere schoenen mee wilt nemen op vakantie, dan kun je die gebruiken ter opvulling van de koffer of de achterbak. Hetzelfde geldt voor sokken, handdoeken en badlakens. Toiletspullen kun je tot slot beter niet onderop of in de koffer stoppen, maar voor noodgevallen binnen handbereik houden.

 

Reacties

reacties

One comment on “Koffers pakken voor de vakantie

  1. Martje on said:

    Om kreukels in de kleding te voorkomen is een koffer met een kledingzak ook aan te raden (zelf heb ik dit bij kofferonline.nl gekocht). Deze koffers hebben een metalen hangsysteem, waaraan je alle soorten kledinghangers kunt bevestigen. Op deze manier kun je je kleding dus ook netjes houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>