«

»

feb 01

Schotse Schoonheid

SchotlandSchotland is misschien niet de eerste bestemming die in je op komt wanneer je denkt aan de meivakantie. Toch is het het overwegen waard. Met deze Pharos Reizen kortingscode boek je namelijk een avontuurlijke reis naar de Schotse Highlands. Bij uitstek geschikt voor de meivakantie, want april en mei zijn de droogste maanden in dit, toegegeven, behoorlijk vochtige land.

De Highlands is een bergachtige streek in het noorden van Schotland. Het gebied bestaat voor een groot deel uit onbewoonde hoogvlakten met veen en heide. Het weidse uitzicht, met veel bijzondere flora en fauna, is werkelijk adembenemend. De grazige vlakten worden afgewisseld met riviertjes, mysterieuze meren (‘lochs’), ruige rotspartijen en oude ruïnes.

Buitensporten

Door al dit natuurschoon zijn de Schotse Hooglanden ook bij uitstek een gebied om lekker buiten te sporten. Urenlange wandelingen zonder mensen tegen te komen, avontuurlijke mountainbiketochten of een hengeltje uitwerpen in een van de snelstromende riviertjes: het kan allemaal. Ook golfen behoort tot de mogelijkheden: de uitgestrekte golfbanen in deze regio zijn een waar paradijs voor de fanatieke golfer.

Ook liefhebbers van mysteries en legenden halen in de Highlands hun hart op. Het bekendste mysterie is natuurlijk het Monster van Loch Ness. Ga met een bootje op zoek naar het monster of blijf veilig aan wal en neem een kijkje in het Loch Ness Monster Exhibition Center. Een ander mythisch figuur uit de geschiedenis van de Highlands is Rob Roy, ook wel de Schotse Robin Hood genoemd. In het Rob Roy & Trossachs bezoekerscentrum kom je alles te weten over deze beroemdheid.

Schotse schoonheid

Schotse schoonheid

Whisky & Bier

Om ook het hedendaagse culturele leven van Schotland te verkennen, bezoek je de hoofdstad van de Highlands, Inverness. Hier bezoek je niet alleen prachtige kastelen en kathedralen, maar maak je ook kennis met het Schotse nachtleven. Bier en whisky zijn volop verkrijgbaar in de vele pubs die Inverness rijk is. Hier kan tot in de kleine uurtjes gefeest worden!

Kortom: Schotland is zeker het overwegen waard voor de reiziger die houdt van avontuur, gezelligheid en een bijzondere cultuur. Het is niet zeker dat je je paraplu niet nodig zal hebben, want ook in mei regent het wel eens, maar het vele natuurschoon en de mystieke sfeer in de Highlands maken heel veel goed.

Reacties

reacties

2 comments on “Schotse Schoonheid

  1. Claudia Vogels on said:

    Dit klinkt interessant, de Schotse Hooglanden. Zijn er ook tips als het gaat om hotelletjes?

  2. travelcommunity on said:

    Kijk eens bij Pharos reizen uit de link hierboven, of bij reisvergelijker vakantietravel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>