«

»

feb 25

Taalreizen – Meer dan een vakantie

De zomer komt er alweer bijna aan, het is tijd om je alvast te gaan oriënteren op wat voor een reis je wil gaan en waar je naartoe wil gaan.

Overweeg dan om mee te gaan met de taalreizen of jongerenreizen waarbij je de mogelijkheid krijgt om cultuur , avontuur en het leren van een andere taal met elkaar kunt combineren. Waarom taalreizen meer dan een vakantie is? Lees hieronder meer over de belangrijke voordelen van taalreizen.

 

 

 

De voordelen van taalreizen:

  • Het is een effectieve manier voor ouderen om de taal op te pikken – je bent immers nooit te oud om te leren. Tijdens een taalreis zul je continu geconfronteerd worden met de vreemde taal, zowel in de taalcursus als in je vrije tijd en je kunt dit meteen toepassen in de praktijk.
  • Jongeren kunnen het maximale halen uit een leerzame vakantie, naast plezier haal jij er een extra voordeel mee. Tijdens deze slechte economie en steeds ongunstigere banenmarkt is het belangrijk om een streepje voor te hebben. Door een extra vreemde taal te leren of je Engels drastisch te verbeteren onderscheid jij je van de rest. Met behulp van dergelijke jongerenreizen ontwikkel je daarnaast ook internationale communicatievaardigheden, hiermee toon je op je CV aan geschikt te zijn voor de globalisering en sta je sterker in de banenmarkt.
  • Je bouwt een internationaal netwerk op, je leert veel internationale medestudenten kennen tijdens de taallessen. Na de taallessen worden er avontuurlijke activiteiten en excursies georganiseerd, zo kun je elkaar ook buiten de lessen om beter leren kennen.
  • Jongerenreizen geven je de mogelijkheden om bij een gastgezin te verblijven. Je maakt kennis met de cultuur zoals op geen enkele andere manier. Je bevindt je tussen de lokale bevolking en je ervaart veel meer van de cultuur en tradities dan de gemiddelde toerist. Dit is de meest optimale culturele onderdompeling die je kunt bedenken.
  • Het is een nieuwe ervaring en je kunt het zien als een uitdaging. Het is meer dan ontspanning alleen, je ervaart een hele productieve vakantie waarbij leren en plezier elkaar afwisselen.

Taalreizen en jongerenreizen zijn bij uitstek de perfecte type vakantiereizen waarbij zowel jong en oud de kans krijgen om tijdens een vakantie een andere taal te leren spreken in combinatie met het ondernemen van culturele activiteiten.

Je maakt hiermee een hoop nieuwe internationale vrienden en wat is nu beter dan op vakantie gaan en vloeiend te kunnen communiceren met de lokale bevolking?

Je komt niet alleen terug van vakantie met een hoop onvergetelijke herinneringen en een internationaal netwerk maar je spreekt ook een nieuwe taal! Kortom, een taalreis is meer dan een vakantie alleen.

 

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>