«

»

mrt 16

Avontuurlijk Europa door

Voor degenen, die eens iets anders willen dan met het vliegtuig of per auto op vakantie gaan, is het Europese continent per motor doorkruisen wellicht een mooie uitdaging.

De wegen in Europa zijn, of het nu kilometerslange kaarsrechte wegen zijn of bochtige paswegen, over het algemeen goed tot zeer goed begaanbaar. Een dergelijke reis kun je alleen ondernemen, maar uiteraard ook met je partner, of met een groep vrienden, die de passie voor motorrijden delen en ieder een eigen tweewielig voertuig tot hun beschikking hebben. En mocht een van je vrienden wel graag motorrijden maar geen motor tot zijn of haar beschikking hebben, dan kun je hem of haar altijd nog adviseren een tweedehands motor voor een niet al te hoge prijs aan te schaffen.

Praktische tips

Uiteraard kun je van tevoren allerlei plannen maken, door een route uit te stippelen en hotels te boeken om te kunnen overnachten, maar als je niet teveel gebonden wilt zijn, is het meenemen van een tent wellicht een beter alternatief. Zittend op een motor moet deze, mits niet al te groot, in een rugzak te dragen zijn. Het slapen in een tent, wat ervoor zorgt dat de trip niet teveel geregisseerd hoeft te worden, zal ongetwijfeld bijdragen aan het gevoel van vrijheid, dat je ook zult ervaren, wanneer je op je motor de schoonheid en de diversiteit van de verschillende Europese landen en steden in je opneemt. Bovendien is eenvoudig kamperen financieel gezien een betere optie dan slapen in meerdere hotels.

Onbekende bestemming

Of je nu gaat voor lange kaarsrechte wegen, om hoge snelheden te realiseren, of voor licht glooiende wegen in een heuvelachtige omgeving, of zelfs voor bochtige paswegen (bijvoorbeeld in de Alpen), Europa heeft ook in dat opzicht voor elk een passende route. Een voor velen minder bekend land als Kroatië heeft in die laatste twee categorieën het nodige te bieden, met vanaf hoger gelegen plekken een fraai uitzicht over de Adriatische Zee.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>