«

»

mrt 29

Nice: zuid Franse stad vol cultuur

Nice is een stad die als sinds jaar en dag bezocht wordt door rijke buitenlanders. En niet voor niets, want het is hier altijd prachtig weer, er zijn veel stranden en er is minstens net zoveel cultuur te vinden. Nice is een plaats vol kunst en buitenlandse invloeden. Een hotel in Nice boeken is leuk wanneer je op vakantie gaat met vrienden of vriendinnen, maar het is ook een romantische stad. Met wie je er ook heen gaat, je zult je er zeker vermaken.

Matisse en Marc Chagall
Nice was de stad van twee grote twintigste eeuwse kunstenaars: Henri Matisse en Marc Chagall. In de stad zijn twee musea te vinden die in het teken staan van deze kunstenaars. Daarnaast zijn er nog veel kleine galerietjes te vinden die kunst van zowel internationale artiesten als van lokale kunstenaars verkopen.

Buitenlandse bezienswaardigheden
In Nice staan veel bouwwerken die er ooit door buitenlanders zijn neer gezet. Een van de bekendste is de Promenade des Anglais. De ze boulevard is een toeristische trekpleister die ooit is gebouwd voor de Engelse toeristen die hier al sinds de 18e eeuw vakantie komen vieren. Ook de Russische Kathedraal en de Romeinse ruïnes zijn zeker de moeite waard om even te bezoeken. Zeker wanneer je van architectuur en geschiedenis houdt, zijn dit aanraders.

De stranden van Nice
De meeste toeristen die naar het zuiden van Frankrijk afreizen, komen hier voor de stranden. Langs de kust zijn ook veel hotels te vinden die prachtig uitzicht hebben over de zee. De meeste stranden hebben hier helaas geen mooi wit zand, maar keien. Echt goed zonnen kun je dus niet langs de kust. Sommige privé stranden hebben wel zand. Deze stranden horen vaak bij een hotel, dus je kunt er rekening mee houden bij het boeken.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>