«

»

mrt 15

Ondanks de crisis op vakantie

Het is al een tijdje crisis. De meeste mensen geven steeds minder snel geld uit, zeker aan luxere dingen als vakanties. Misschien ben jij een van die mensen, en heb je besloten de vakantie dit jaar maar over te slaan. Dit is nergens voor nodig. Er zijn manieren om plezierig op reis te gaan en toch geld te besparen. Het enige wat je nodig hebt is een gedegen voorbereiding. En een goede verbinding met het internet.

Wees selectief

Denk ten eerste goed na over je bestemming. Begin hiervoor bij je persoonlijke voorkeuren en wensen: waar wil je het liefste heen? Struin daarna de diverse websites af op zoek naar informatie over die bestemming, waarbij je vooral probeert een en ander financieel zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het kan zijn dat een land op zich gunstig is qua prijzen voor eten en verblijf, maar dat de reis erheen je budget te boven gaat. Als dat zo is, let dan extra goed op reisaanbiedingen. Als de reis goedkoop is, maar de overige kosten juist te hoog, dan kun je een ander land overwegen dat tegemoet komt dat datgene wat je zoekt in een ideale vakantiebestemming. Een andere optie is het verkennen van alternatieve reismethoden die kunnen helpen bij het drastisch verlagen van je uitgaven.

Denk ‘outside the box’

Bij het zoeken naar de beste deals en aanbiedingen is het internet je beste vriend. In plaats van direct naar de sites van vliegmaatschappijen en reisorganisaties te gaan, is het vaak beter om forums en blogs te lezen van medereizigers. Zij kunnen je wijzen op een goedkoop All In Hotel in Nederland of een voordelig vliegticket, zonder dat ze daarnaast ook nog de bedoeling hebben je iets te verkopen. Bovendien vind je langs deze wegen verscheidene onconventionele tips en trucks om je reiskosten zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er bijvoorbeeld manieren om gratis slaapplekken te regelen, of om via een spaarsysteem makkelijk gratis te kunnen vliegen.
Naast bovengenoemde forums en blogs is zelf prijzen vergelijken een blijvend belangrijk iets. Er zijn veel verschillende sites beschikbaar die de prijzen van allerlei accommodaties snel en eenvoudig voor je op een rijtje zetten. Vergeet hierbij niet dit soort sites tevens onderling te vergelijken, want daar zit ook verschil in.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>