«

»

apr 16

Peschiera del Garda aan het Gardameer

Het Gardameer is een geliefde vakantiebestemming voor veel toeristen in de zomer. Hier komen veel liefhebbers van watersporten. Het plaatsje Peschiera del Garda is een redelijk drukke stad met maarliefst tienduizend inwoners. Hier vind je veel cultuur en verschillende bedrijven die spullen verhuren voor watersporten als kajakken en raften.

Geschiedenis
In dit stadje aan het Gardameer vind je veel restanten van de geschiedenis. De Romeinen hadden hier verschillende vestigingen en die kun je vandaag de dag bezoeken. De stad heeft verschillende muren en overblijfselen uit de Romeinse tijd laten opgraven. Deze zijn nu vrij te bezoeken voor toeristen.

Om de stad staat een muur die in de 16e eeuw in opdracht van de Venetianen is gebouwd. Deze vesting heeft de stad door de jaren heen beschermd tegen verschillende aanvallen en het geeft de stad een karakteristiek uiterlijk.

Fleurige stad
Het stadcentrum van Peschiera is zichtbaar fleurig. Overal zie je bloemen staan. De bewoners versieren hun huizen met fel gekleurde bloemen en planten en dat zorgt voor veel romantische doorkijkjes en privé tuintjes. De stad is helemaal ingesteld op toeristen. Je vindt hier veel restaurantjes en barretjes waar je kunt genieten van de Italiaanse cuisine.

Ruige watersporten
Dit stadje ligt aan de zuidkant van het Gardameer. Vroeger was het een belangrijke havenstad, nu wordt het water vooral gebruikt voor verschillende sporten. Je kunt hier zeilcursussen volgen en leren golfsurfen. De liefhebber van watersporten kan hier zijn hart ophalen!

Prachtig uitzicht
De inwoners van Peschiera weten dat ze in een prachtige omgeving wonen. Een aantal zijn daarom een hotel begonnen aan de rand van het Gardameer. Deze hotels zijn karakteristiek en hebben een prachtig uitzicht over het meer. Peschiera is goed te bereiken met de auto en je kunt er vanuit Nederland binnen een dag zijn.

http://www.flickr.com/photos/oissaly/4528102397/

 

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>