«

»

mei 15

Tapas eten in Barcelona

paella barcelona

paella barcelona

Tijdens het laatste redactie bezoek aan onze geliefde stad Barcelona werden wij (voor het eerst) geconfronteerd met een regenachtig Barcelona. Daar waar wij het prachtige Barcelona altijd mee mochten maken met een prachtig zonnetje, kregen wij nu flinke regenbuien waar zelfs de Catalanen verbaasd over waren. Lekker, dat hebben wij weer, maar dat betekend nu wel dat we eindelijk eens enkele bezienswaardigheden kunnen gaan bekijken.

Meestal als het zonnetje schijnt zijn we steevast te vinden langs de boulevard en de Ramblas, en eenmaal daar wil je echt niet meer weg om naar een kathedraal te kijken. Nu was de boulevard uitgestorven, het strand een grote natte verlaten woestijn, en op de altijd drukke Ramblas was het nu nog drukker omdat al het volk wat normaal op de terrasjes hangt nu ook verplicht moest winkelen om niet helemaal nat te regenen.

gedroogd vlees

gedroogd vlees

En zo togen wij ook door alle steegjes en gangetjes van deze oude stad, van winkel naar winkel, van restaurantje naar tapas barretje. Het leek of de andere mensen volgens hetzelfde plan aan het shoppen waren, want steeds als de regen minder werd of even stil viel was het meteen druk op straat en zodra er weer een regenbui aandiende schoot iedereen het dichtstbijzijnde bar of restaurant binnen om te schuilen. Uiteraard gaat dat dan gepaard met een hapje en een drankje, dus zo tegen et einde van de dag heb je aardig wat restaurants van binnen gezien en zit de buik goed vol.

De tapas barretjes zie je door de hele stad heen. Barcelona zit ook direct aan de zee dus er is altijd verse vis. Restaurants met volop verse vis, tapas barretjes en diverse eet/dansclubs je kan er bijna niet omheen in Barcelona.  De Spanjaarden houden zelf ook erg van lekker eten.

tapas @ Barcelona, Spanje

tapas @ Barcelona, Spanje

Je kunt in Barcelona heel stijlvol, chique en/of super hip gaan eten in een van de vele hippe moderne restaurants, je kan ook gerust zo’n heel oud klein eettentje binnenlopen in een van de steegjes. Daar wordt de Spaanse tapas, paella en andere gerechten vaak nog ambachtelijk bereidt. Voor een habbekrats heb je dan een overheerlijke maaltijd. Je zit dan wel vaak in een heel klein barretje, met veel mensen om je heen, dus even lekker rustig dineren is er dan niet bij. In Spanje is het een gewoonte om door de dag heen regelmatig een (klein) hapje te doen, in plaats van een grote maaltijd. Je ziet dan ook steevast overal de kleine Spaanse gerechten, en allerlei recepten en ingredienten voor de Spaanse tapas en paella.

Soms loop je een steegje in en zijn er zowat geen winkels te vinden, alleen maar eettentjes. Je ziet dan al snel genoeg waar je moet zijn, soms staan er zelfs rijen voor de deur. grote pannen op het vuur met paella, allerlei schaaltjes met lekkere tapas de geuren komen je vanzelf tegemoet.

uitzicht Barcelona

uitzicht Barcelona

De luxe restaurants zitten op de mooiste plekjes aan de sambals en aan de boulevard, je kan er heerlijk dineren met prachtig uitzicht op de havens, de zee, de Ramblas en de winkelstraatjes.

 

 

 

 

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>