«

»

jun 18

5 tips om te besparen op je vakantie

1409899_23628973De crisis is voor veel Nederlanders geen reden om niet op vakantie te gaan, maar het moet wel allemaal een stuk goedkoper. Maar hoe doe je dat?

1. Ga naar een goedkoop land

Het klinkt misschien logisch, maar veel mensen denken toch dat dicht bij huis blijven goedkoper is dan op vakantie gaan naar een land verder weg. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Zo zijn landen als Hongarije en Kroatië een stuk goedkoper dan Frankrijk en Spanje. Je kan er niets alleen goedkoop tanken, maar de lokale prijzen liggen soms bijna 50% onder die van ons. Uit eten gaan, terrasjes pakken en uitgaan is er dus veel minder duur: iets waar je op vakantie vaak een groot gedeelte van je budget aan besteedt.

2. Couchsurfen

Wil je eens een keer wat avontuurlijker op reis en wil je veel proeven van de lokale cultuur? Ga dan couchsurfen! CouchSurfing is een groot internationaal netwerk met meer dan 2 miljoen leden. Als couchsurfer kan je gratis bij andere couchsurfers overnachten, of zelf een slaapplek aanbiedingen aan reizigers. Couchsurfers vragen elkaar geen geld en het is daarom perfect voor een goedkope vakantie. Gasten en hosts kunnen elkaar beoordelen door een referentie achter te laten op de website, waardoor het netwerk zichzelf controleert en betrouwbaar maakt.

3. Online met korting boeken

Online vind je heel veel aanbieders van vliegtickets, hotels, huurauto’s en zelfs complete vakanties. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat je vaak met korting kan boeken bij een reisorganisatie of hotelketen als je in het bezit bent van een speciale kortingscode. Er zijn veel websites waar je een overzicht van kortingscodes en aanbiedingen kunt vinden van allerlei hotels, reisorganisaties en autoverhuurbedrijven. Je kan deze codes gratis gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld voor vertrek al met korting een huurauto reserveren in het land van je bestemming.

4. Huizenruil

Ben je een open persoon die avontuurlijk is ingesteld en niet bang is om een wildvreemde in je huis te laten? Ga dan voor huizenruil. Bij huizenruil ruil je jouw villa, huis of appartement met het huis van iemand anders in het buitenland. Het idee achter huizenruil is dat je op zoek gaat naar een match: jij moet niet alleen drie weken in een villa op de Maldiven willen zitten, maar diegene moet ook drie weken in Tuitjenhorn willen vertoeven. Heb je een goede match gevonden, dan zijn de enige echte kosten die je op die manier nog maakt de reiskosten naar je bestemming.

5. Vakantieveiling

Het woord zegt het al: bij een vakantieveiling wordt een vakantie geveild. Jij kan vervolgens bieden op die vakantie, in de hoop dat je een droomvakantie voor een prikkie bemachtigt. Net als bij gewone veilingen is het bij een vakantieveiling ook aan te raden om pas op het allerlaatste moment te gaan bieden. Let bij het bieden wel goed op de voorwaarden, zodat je er niet opeens achter komt dat je verplicht bent om elke avond in het hotel te eten. Kortom, een spannend spelletje waarbij je goed moet opletten, maar wat je uiteindelijk wel een hele leuke –en vooral goedkope- vakantie kan opleveren.

Reacties

reacties

2 comments on “5 tips om te besparen op je vakantie

 1. Dierenopvang on said:

  Nog een goede tip: Op zoek naar dierenopvang voor tijdens de vakantie…? Neem dan eens een dierenverzorger bij jou in de buurt.

 2. Oost Europa on said:

  Hoi!
  Nou dit zijn wel wat goede tips.
  Ik zal maar twee van de vijf volgen (gebruiken) namelijk:
  de 1-e “Ga naar een goedkoop land” en de 3-de “Online met korting boeken”
  Voor een goedkoop maar wel een prachtige land te kunnen kiezen adviseer ik naar OOST EUROPA
  eerst even rond te kijken,waar een aantal handige informaties kun je vinden.
  groetjes, Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>