«

»

jun 19

Bandenwissel voor de zomervakantie – een absolute must voor de veiligheid!

898505_62170485De zomer komt eraan en heel Nederland gaat met vakantie. Heel Nederland? Ja, heel Nederland: bijna 13 miljoen landgenoten gaan elk jaar op reis, slechts 3 miljoen blijven thuis. Zuiderse bestemmingen, zoals Frankrijk, Spanje en Italië kennen daarbij een bijzonder succes!

Voor wie met de auto op reis gaat, gelden echter speciale veiligheidsregels. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn aangepaste banden: enkel zomerbanden kunnen de hete temperaturen aan. Een bandenwissel moet daarvoor tijdig gedaan worden.

Zomerbanden: alle voordelen op een rij
Enerzijds zijn zomerbanden door hun speciale rubbersamenstelling beter tegen de hitte bestand. Het is al snel zomerbandenweer: bedraagt de buitentemperatuur meer dan 5 graad, is een bandenwissel al aan te raden.
Dankzij het aangepaste loopvlak kunnen sommige zomerbanden ook beter met een plotse bui omgaan. Het water wordt zo snel mogelijk geëvacueerd, waardoor het risico voor aquaplaning enorm verkleint. Algemeen geldt dat het verbeterde loopvlak ook een betere grip mogelijk maakt. Dit zorgt voor een zuinig verbruik, waardoor er een aardige som aan benzinegeld gespaard kan worden. Een bandenwissel verhoogt dus niet alleen de veiligheid, maar zorgt ook nog eens voor extra geld in de portemonnee.

Als men nog zomerbanden heeft
Banden gaan meerdere seizoenen mee! Voor wie nog een setje van vorige zomer heeft liggen, gelden twee vuistregels. Het profiel moet nagekeken worden. Wettelijk worden minimum 1,6 mm verwacht, maar onder de 3 mm grens dienen ook zomerbanden vervangen te worden. Bovendien mag men niet vergeten de luchtdruk te testen. Als banden een hele winter in de garage gelegen hebben, kan het materiaal verschillend reageren. Is de band licht beschadigd, dan kan men deze beter vervangen.

Als men met de hele familie met een autovakantie plant, speelt veiligheid een uiterst belangrijke rol. Enkel aangepaste zomerbanden kunnen goed met het warme weer overweg en reageren beter in het verkeer. Voor wie meer informatie over zomerbanden zoekt, biedt de webwinkel van Tirendo een heleboel informatie.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>