«

»

jul 01

5 reden voor een bezoek aan Turkije

1408593_85036152Turkije wordt als vakantieland met het jaar populairder. Hoewel het toerisme in grote steden als Istanbul en Ankara lijdt onder de aanhoudende protesten, is het in de kustplaatsen onverminderd druk.

Elk jaar kiezen ruim 1,3 miljoen Nederlanders voor een vakantie in het land van Attatürk. Het eerste kwartaal van 2013 laat een kleine stijging zien ten opzichte van het jaar ervoor. Met de almaar uitdijende hotelsector in de kustplaatsen lijkt het einde van de toeristische groei in Turkije nog lang niet in zicht.

Overweegt u een vakantie naar Turkije? Laat u overtuigen door de vijf redenen voor een bezoek aan Turkije. Of oriënteert u zich direct op één van de ruim 600 vakanties naar Turkije op De Vakantiezoeker.nl.

1. Turkije is een zonzekere bestemming

Binnen een straal van vier uur vliegen is er geen enkele bestemming zo zonzeker als Turkije. In de bekendste kustprovincie Antalya schijnt de zon ruim drieduizend uur per jaar. Tussen mei en september schijnt de zon vrijwel non-stop. In de omliggende maanden is er nog altijd tussen de vijf en acht uur zonneschijn per dag. In juli en augustus is de temperatuur in Antalya vrijwel altijd achterin de dertig graden. Mei, juni en september genieten vaak temperaturen van begin dertig graden.

2. Het hotelaanbod is oneindig

Aan de Turkse kust staan enkele duizenden hotels. Er is werkelijk voor elke voorkeur wel iets te vinden. Het merendeel spitst zich toe op all inclusive vakanties. Toch zijn er met name in de populaire steden als Antalya, Alanya en Side ook veel (kleine) appartementencomplexen voor de avontuurlijke vakantieganger. Verspreid over het land liggen onder andere speciale wellnessresorts, boutiquehotels en golfresorts. Of u nu van plan bent om de rijke geschiedenis van het Ottomaanse Rijk uit te pluizen of liever geniet van een cocktail aan het strand. Turkije biedt het allemaal.

3. Totale verzoging

Enigszins voortdrijvend op punt 2, is de totale verzoring. Turkije is de absolute koning van de all inclusive formule. Het concept is werkt als volgt: u betaalt niet alleen vooraf voor uw transfer en accommodatie, maar ook voor het eten en drinken. Zodoende hoeft u ter plaatse niet constant met uw portefeuille in de weer, maar kunt u vrijuit genieten van de mogelijkheden van de bars en restaurants. In veel gevallen komt u een stuk goedkoper uit, dan als u zelf boodschappen doet en kookt in de Turkse badplaatsen.

4. Uitstekende last minutes

Ook dit punt borduurt enigszins voort op punt 2. Doordat het aanbod zó gigantisch is, is het onmogelijk dat alle hotels altijd vol zitten. Daardoor zijn hoteliers en reisaanbieders in veel gevallen bereid om scherpe last minute deals naar Turkije aan te bieden om zodoende de laatste kamers te vullen. Als uw vertrekdatum niet al te veel uitmaakt en u bent flexibel, dan is het zeker aan te raden om in de maanden juni, juli en augustus te loeren op goede last minute deals.

5. Uitgestrekte stranden

Turkije beschikt over een kuststrook van liefst 7200 kilometer. Een flink gedeelte van de gigantische kustlijn is geschikt voor de toeristische sector. Met name de regio Antalya staat bekend om haar aangename zandstranden. Hierdoor zijn er rijen hotels ontwikkelt langs het strand. Lara en Side zijn twee plaatsen die bekend staan om hun brede zandstrand. Iets oostelijker richting Marmaris en Içmeler is een kiezelstrand. Wereldwijd hebben slechts achttien landen een langere kuststrook dan Turkije.

Turkije is dé ideale bestemming voor de doorsnee vakantieganger die op zoek is naar zon, zee, strand en een portie luxe. Het land is warm, beschikt over uitstekende resorts en ligt binnen de grens van vier uur vliegen. Het aanbod is groot, daardoor zijn de prijzen laag en de aanbiedingen scherp. Met name de komende zes weken zijn de last minute aanbiedingen naar Turkije erg scherp. Bekijk het overzicht van last minutes naar Turkije op De Vakantiezoeker.nl.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>