«

»

aug 13

Extra energie op vakantie met mophie

P1060092Wie vaak onderweg is heeft er vast wel eens last van, de accu van je telefoon die sneller leegloopt dan dat je had voorzien. Thuis en op kantoor heb je de oplaadkabel voor stopcontact of computer, in de auto de USB oplader voor onderweg, maar wat zijn nu precies de opties tijdens die vele momenten dat je even geen mogelijkheid hebt om je telefoon bij te laden?

Ik heb zelf ook wel eens van die momenten dat ik met een lege telefoon kom te staan. Vaartochtjes met de boot, een weekendje vissen, of een lekker lang dagje aan het strand – de hele dag foto’s maken en berichten versturen, facebook bijhouden, af en toe een filmpje of de radio streamen en dan zo tegen de avond opmerken dat de telefoon met een knipperend icoontje aangeeft dat de accu bijna leeg is. 

Tegenwoordig zijn er tal van oplossingen voor het onderweg opladen van telefoons en tablets, de een wat makkelijker dan de ander, en zo kwam het moment dat ik vandaag de mophie juicepack powerstation mocht uitproberen.

P1060103

mophie juice pack powerstation

Op het eerste oog vooral een zeer fraai vormgegeven batterij, die qua looks veel overeenkomsten vertoond met het iPhone 4 model. De accu levert 2.1A wat ervoor zorgt dat je iPhone of iPad lekker snel wordt geladen. Je kunt je telefoon of tablet meerdere keren opladen met deze juicepack, die overigens ook verkrijgbaar is als duostation voor het opladen van 2 telefoons/tablets tegelijkertijd. De batterij voelt enorm solide aan, je voelt en ziet direct dat je een kwalitatief hoogwaardig apparaatje in handen hebt. Bij het uitpakken in elk geval al zeer onder de indruk van het mooie design en stevigheid.

Nu ik deze batterij eens stevig aan de tand mocht gaan voelen, heb ik deze meegenomen tijdens een weekendje varen en vissen met de boot. We namen de mophie juicepack powerstation mee in de boot en een iPhone 5 en iPad als op te laden apparaten. Normaal gesproken wordt er tijdens zo’n weekend vrij intensief gebruik gemaakt van de telefoon/tablet: modem, GPS, streaming – Eens kijken of deze batterij net zo goed werkt levert, als dat deze eruit ziet….

P1060101

Met gemak meerdere keren je telefoon opladen met deze mobiele oplader

Voor in de boot gebruikte ik tot dusver een kleine loodaccu waar ik een USB laadpunt op had gemonteerd. De accu was eigenlijk bedoeld voor de pomp en voor de dieptemeter, maar deed ook prima dienst als oplaadpunt voor de telefoon. Nadeel hierbij was wel dat de telefoon altijd in de accubak opgeladen moest worden.

In vergelijking met die loodaccu wint de mophie natuurlijk meteen. De accubak met daarin de zware loodaccu’s en allerlei kabeltjes tegenover de kleine solide accu op zakformaat. Maar, wil de mophie ook net zo snel laden? En, hoevaak kan ik een iPhone of Ipad ermee opladen?

De mophie power station had ik eerst vooraf thuis goed opgeladen totdat ie de volle 4 streepjes laadvermogen aangaf.

Bij normaal gebruik moet ik doorgaans 1x per dag mijn telefoon opladen, de ipad doet een stuk langer met zijn batterij en heeft genoeg aan eens in de 3 dagen opladen. Tijdens zo’n weekendje weg gaat het altijd erg hard met de batterij van mijn telefoon, doordat deze dan ook dienst doet als navigatie, en de internetverbinding deelt met o.a. de ipad. Zulke dingen vreten nu eenmaal stroom, zeker als er s avonds nog televisie gekeken wordt, vandaar dat er in de boot altijd die loodaccu erbij nodig was. Deze keer ging ik bij vertrek met een volle mophie, volle iPhone 5 en een vrijwel lege iPad van huis weg.

Eenmaal in de boot moest eerst de iPad opgeladen worden, die vrijwel leeg was. Nadat deze volledig vol was opgeladen gaf de mophie aan dat er nog 3 van de 4 streepjes over zijn qua laadvermogen. Drie dagen lang hebben we de iPhone ermee dagelijks kunnen opladen, de ipad had aan die ene oplaadbeurt voldoende gehad. Bij thuiskomst knipperde het laatste acculampje, ten teken dat de moppie nu ook bijna leeg is en opnieuw opgeladen moet worden. De iPhone en Ipad waren echter nog aardig vol en hadden nog makkelijk een extra dagje door kunnen gaan, zeker met de nog niet helemaal lege mophie erbij hadden we er ook makkelijk 4 dagen weg kunnen zijn zonder stroom.

Om eerlijk te zijn had ik vooraf al wel een redelijk goede indruk over dit apparaat, de mophie ziet er zeer fraai en solide uit en het is daarnaast natuurlijk een fijn idee om genoeg laadvermogen op zak te hebben om je telefoon of tablet meerdere keren mee op te laden. Maar juist op dat vlak van laadvermogen heeft de mophie mij pas echt positief verrast, ik had niet verwacht dat ik drie dagen met zeer intensief gebruik op 2 apparaten echt op de mophie zou kunnen vertrouwen, het blijkt een echte krachtpatser op zakformaat!

U raadt het al, deze mophie heeft een vaste plek gekregen in de uitrusting voor onze outdoor activiteiten zoals de vaartochtjes, camping, en de festivals…

 

We mochten dit product van iPhone-Cases.nl uitproberen. Een mooie site voor al je iPhone 5 en iPhone 4(S) hoesjes.

 

P1060092

 

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>