«

»

okt 09

De reis is geboekt, nu de koffer nog

638187_66633897De reis is geboekt. Na weken van vakantie voorpret, struinen op internet, informatie opvragen en dagdromen over dé perfecte spot is het zover. Mijn reislustige vriend en ik gaan naar Bali, een droom die -eindelijk- uitkomt. In de veronderstelling dat nu de pret kan beginnen komen we van een koude kermis thuis. Nieuwe, eigen koffers moesten er komen. We reizen immers steeds vaker en gaan steeds verder weg. Koffers (uit het jaar 0, lees oersterk maar ook zwaar!) lenen van ouders en schoonouders kan echt niet meer zo stelt mijn wederhelft. En zo begon de zoektocht naar de juiste reisbagage.

Gemak dient de mens en dus zitten we op een regenachtige dinsdagavond met de laptop op schoot op de bank. Een betrouwbare webshop met een groot aanbod vinden is geen probleem. Al gauw komen we uit op www.bagageonline.nl waar snelle levering en kosteloze bezorging beloofd wordt.

Zover geen obstakels hoor ik u denken. Klopt. Maar dan bekijken we het aanbod van de koffers en vliegen de vragen al gauw door de kamer. “Wat is nou eigenlijk beter, een koffer van stof of zo eentje met harde schaal?”, “Moeten we niet zo’n TSA slot hebben?”, “Ik wil een zo groot mogelijke koffer, maar zijn die niet zwaar?”, “Koffers met vier wielen zijn comfortabel maar is dat nou echt nodig?” en zo zagen we al snel door de bomen het bos niet meer.

Herkenbaar? Uiteindelijk was de keuze toch snel gemaakt met behulp van de Kofferkiezer op de homepage van Bagageonline. Toch zijn er nog een aantal aandachtspunten bij het kiezen:

Formaat
Bedenk eerst wat je met de koffer wilt doen. Is de reis lang of kort, hoeveel ruimte heb je nodig? Kijk vervolgens ook op de reisbescheiden. Wat mag je aan hand- en ruimbagage meenemen? Bij een vakantie van 2 tot 3 weken volstaat gemiddeld een koffer van rond 70cm hoog.

shoppingMateriaal
Met een zacht schalige koffer ben je vaak flexibeler qua ruimte en indeling. Een hard schalige koffer is daarentegen weer duurzamer. Wanneer je zoveel mogelijk ruimte wilt en zo weinig mogelijk gewicht dan is een zacht schalige koffer een logische keuze. Wanneer je je spullen graag goed beschermd en een koffer wilt die tegen een stootje kan, kies dan een hard schalige koffer.

Kwaliteit
Vooral bij hard schalige koffers is het belangrijk te letten op het materiaal waarvan de schaal is gemaakt. Vaak verklaard dit ook het onderlinge prijsverschil:
Polycarbonaat = hoge kwaliteit, duur materiaal, zeer duurzaam. Veel te zien bij duurdere merken zoals Samsonite en Rimowa.
Polypropyleen = hoge kwaliteit, prijzig materiaal, goedkopere productiemethode. De populaire Samsonite Flite Young koffers zijn van dit materiaal gemaakt.
ABS = relatief goedkoop materiaal, veel verschillende samenstellingen met duurdere materialen mogelijk. Veel te zien bij merken als Line en Decent.

Slot
Wel of geen TSA slot? Voor reizen naar de VS is het al verplicht. Voor andere reizen is het handig. Mocht de douane in je bagage willen kijken hoeven ze geen sloten open te breken maar kan het TSA slot met hun sleutel zonder schade worden geopend.

De koffers zijn de volgende dag bezorgd, nu kan de pret beginnen!

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>