«

»

feb 25

Lentesport in de sneeuw

familie-wintersport-lenteWintersport in het voorjaar heeft zo zijn voordelen. Het is doorgaans minder koud en er is meer zon, wat de omstandigheden op het terras en op de piste aantrekkelijk maakt. Terwijl in december en januari er niet altijd sprake is van sneeuwgarantie, ligt er in het voorjaar vaak een dik pak sneeuw. In de ochtend is er sprake van een harde ijslaag, die ’s middags zachter wordt door de zon. De natuur blijft onvoorspelbaar, dus het is altijd handig om de weersomstandigheden te blijven volgen. Een andere bijkomstigheid zijn de lagere prijzen. Snowtime heeft tal van aanbiedingen, waaronder veel last minute wintersport kortingen.

Vakantie periodes

De krokusvakantie is voor veel Nederlandse families nog steeds de populairste vakantieperiode, maar Pasen en de meivakantie zijn ook ideaal om richting de sneeuw te trekken. In de lentemaanden zijn de pistes over het algemeen rustiger. Het relatief lage aantal wintersporters vertaalt zich dan ook in de prijzen. Skipassen zijn vaker goedkoper in het laagseizoen.

snowtime_banner_180x600Last minute boekingen

Online wordt er steeds vaker gezocht naar last minute aanbiedingen. De meeste last minute wintersportvakanties worden twee tot drie weken van tevoren geboekt. Dit geldt niet alleen voor de wintersportmaanden december en januari, maar ook zeker voor het voorjaar.

Gezinnen met kinderen die afhankelijk zijn van de populaire, maar ook duurdere vakantieweken zoals de krokus kunnen vroeg in het seizoen uitkijken naar leuke vroegboekkortingen om zo toch voordelig uit te zijn. Een goedkoop alternatief voor de krokus is nog altijd de meivakantie. Kies dan bijvoorbeeld voor een wintersport in Frankrijk naar Val Thorens of Tignes.

Dutch Week

Snowtime, de organisatie achter de Dutch Week die traditioneel in de meivakantie valt verwacht ook dit jaar weer een goede opkomst. Veel families die hun wintersport dit jaar hebben uitgesteld besluiten alsnog om in de meivakantie de sneeuw op te zoeken. Naast een gezellige sfeer en leuke activiteiten biedt de Dutch week meer voordelen, zoals scherp geprijsde skihuur en skipassen. Daarnaast biedt Snowtime korting bij supermarkten, restaurants en parkeergelegenheden. De Dutch Week vindt plaats van 26 april tot en met 3 mei en is te boeken voor een periode van 4, 5 of 8 dagen.

Populairste bestemmingen

De Franse skigebieden zijn populair vanwege de hoge bergen en sneeuwzekerheid tot laat in het seizoen, vandaar dat de Dutch Week zo laat in het skiseizoen nog in Val Thorens kan plaatsvinden. Frankrijk liefhebbers noemden in 2012/2013 de onderstaande vijf bestemmingen tot hun favorieten:

  • Les Trois Vallees (o.a. Val Thorens);
  • Espace Killy (o.a. Tignes);
  • Val Cenis Vanoise (o.a. Val Cenis);
  • Les Sybelles (o.a. St. Sorlin d’Arves);
  • Galibier Thabor (o.a. Valloire).

 

Kortom

Wintersport in het voorjaar is zeker het proberen waard. Is het niet voor de last minute aanbiedingen, dan wel voor de heerlijke zon, goede pistecondities en gezellige après-ski.

Meer weten over wintersport in de lente? Lees alle tips van Snowtime Wintersport.

Reacties

reacties

One comment on “Lentesport in de sneeuw

  1. gerrit on said:

    Potjedikkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>